Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

Suhannak a motorok a bölcsődében

2019. szeptember 19. 14:17
Készülnek a homokfigurák, zúgnak a műanyag motorkerekek és a kis házakba bújva figyelik az eseményeket az apró szemek: új játszótéri elemeket adtak át a Módszertani Bölcsődében csütörtök délelőtt.

A játszótéri fejlesztéseknek köszönhetően a Módszertani Bölcsőde gyermekeinek nemcsak nagyobb élmény a játék, hanem a biztonság is garantált. Közel másfél millió forintból valósult meg a fejlesztés, az új játszótéri elemek kiépítése az intézményben.

- Komolyan gondoljuk itt, Veszprémben is azt, hogy nekünk a gyerekek a legfontosabbak, ezért igyekszünk minden feltételt biztosítani annak érdekében, hogy jól érezzék magukat és biztonságban legyenek - fogalmazott Némedi Lajos alpolgármester.

Az alpolgálmester elmondta, hogy az elmúlt 2-3 év bölcsődei fejlesztéseinek köszönhetően 42 fővel nőtt a férőhelyek száma, így jelenleg 516 gyermeket tudnak felvenni az intézményekbe.

- Az időben visszatekintve: 2017-ben az Aprófalvi Bölcsődében egy kapacitás bővítés keretében 24 férőhellyel tudtuk bővíteni a bölcsődei létszámot és a kedden Gyulafirátóton átadott új helyiséggel még 12 férőhelyet tudtunk biztosítani a gyerekek ellátására. Volt más bővítés, fejlesztés is például a Hóvirág, illetve a Vackor Bölcsődében egy-egy pavilon került kialakításra, majd 2018-ban öt bölcsödében különböző eszközök fejlesztésére 7 és fél millió forintot tudtunk biztosítani. Ezek mind nagy eredmények, de szeretném megköszönni az önkormányzati képviselő társaknak is azt a segítséget, amit az elmúlt években nyújtottak. 2016-ban képviselők segítségével 690 ezer forint (Halmay György, Hegedűs Barbara, Ovádi Péter, Baumgartner Lajos), 2017-ben 860 ezer forintot adtak a képviselők a képviselői keretükből (Halmay György, Hegedűs Barbara, Ovádi Péter, Baumgartner Lajos, Tóth Györgyi és Stiegelmaier Józsefné), 2018-ban 655 ezer forintot, 2019-ben pedig itt a helyszínen közel másfél millió forintot, a Napsugár Bölcsődében Hegedűs Barbara 100 ezer forintot adományozott, Kovács Áron 50 ezer forintot, Baumgartner Lajos 80 ezer forintot, Stiegelmaier Józsefné 50 ezer forintot és Tóth Györgyi 190 ezer forintot adományozott az Aprófalvi bölcsödének kerítés javításra - mondta Némedi Lajos.

- A Módszertani Bölcsőde játszótéri fejlesztésének keretében három játszóeszköz építése valósulhatott meg: egy bújó ház, az aszfaltos motoros pálya és egy homokozó. Ezek tartós játszóeszközök. Reméljük, az idő is ezt bizonyítja, hiszen meglehetősen költségesek: a három eszköz majdnem másfél millió forintba került - mondta Kovács Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda vezetője, majd hozzáfűzte, hogy a játszóeszközök nem az önkormányzat játszóterekre és az intézményre elkülönített forrásából valósult meg, hanem Némedi Lajos képviselői keretéből.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.