2020. július 14. // Őrs névnap

A Báthory és a Jendrassik-Venesz diákjai voltak a legaktívabbak az autómentes napon

Veszprémben is számos program zajlott az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan.

A programsorozat már a szombati Richter Egészségnappal elkezdődött, a csúcspontja pedig a pénteki autómentes nap volt. Hét közben a diákoknak balesetprevenciós kisfilmet vetítettek, a VKSZ Zrt. pedig a környezettudatos nevelést erősítette Kistó utcai rendezvényével.

A környezeti nevelést szolgálta a VKSZ Zrt rendezvényeA környezeti nevelést szolgálta a VKSZ Zrt rendezvénye

Az autómentes nap kétkilométeres futással kezdődött: több mint kilencszáz résztvevő szaladt az Óváros térről a délelőtti sportvetélkedők helyszínére, a Stadionhoz. A legaktívabb általános és középiskolát díjazták: a Báthory és a Jendrassik-Venesz egy-egy százezer forintos sportszervásárlási utalványt vehetett át Brányi Mária alpolgármestertől.

Péntek délben eredményt hirdettek az autótoló versenyt illetően is: a vándorserleget a Katasztrófavédelem csapata viheti haza, a dobogóra még a Toborzóiroda és a Transmoduls Kft. értékesítési csapata állhatott fel.

Az autómentes nap még nem ért véget: a mai napon továbbra is ingyenesen utazhatnak a V-Busz helyi járatain azok, akik felmutatják forgalmi engedélyüket.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Veszprémben nincsenek távolságok 2. rész – Cholnoky
Veszprémben nincsenek távolságok 2. rész – Cholnoky
Sorozatunk második megállója a Cholnoky városrész, lássuk mennyi idő a belvárosból autóval, gyalog, vagy busszal eljutni a „zöld lakótelep” szívébe.
Biztonságukért demonstráltak a hárskútiak
Biztonságukért demonstráltak a hárskútiak
Forgalomlassító demonstrációval tiltakoztak a hárskútiak a településükön életveszélyes gyorsasággal közlekedő autósok megfékezése érdekében. A polgármester szerint nem ritka, hogy 50 helyett 100-120 km/h-s sebességgel közlekednek az autók.
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Utolsó fázisához érkezett az északi iparterület úthálózatának fejlesztése: az összesen 3,3 milliárd forintos projekt keretében a Pápai úton és a Kistó utcán folynak munkálatok jövő tavaszig.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasúttársaság szombati közleménye szerint nyáron előfordul, hogy a fiatalok a vasút mellett, a töltésen vagy a tárolóvágányokon pihenő szerelvényeken játszanak, köveket raknak a sínre vagy azokkal dobálják a szerelvényeket.
Száll a füst, sípol a gőzös
Száll a füst, sípol a gőzös
Nosztalgiavonatokat közlekedtet a Balaton északi partján a MÁV a nyári hónapok első hétvégéin.
2020. július 14. // Őrs névnap