Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újjáépül az Egry úti óvoda

2019. szeptember 24. 12:08
A mostani épületet már bontják, hogy jövő ilyenkorra egy teljesen megújult épület vegye át a helyét.

Nemrégiben kezdték el bontani az Egry úti óvoda jelenlegi épületét, hogy egy éven belül a mai igényeknek és érvényben lévő előírásoknak, szabványoknak megfelelő 11 csoportszobás, főzőkonyhával és tornaszobával üzemelő óvodaépület épüljön.

Az újraépítésre azért van szükség, mert az 1975-ben épült óvoda gazdaságos átalakításra alkalmatlan és gazdaságosan nem üzemeltethető. Az összesen több mint 1 milliárd forintba kerülő projektet az önkormányzat Széchenyi 2020 TOP-os pénzből fedezi.

A bontási munkálatok megkezdésekor tarott keddi sajtótájékoztatón Adlovits Péter, a Városfejlesztési Iroda - Magasépítési Csoport vezetője ismertette az újjáépítés részleteit:

Az újjáépített intézménybe járó gyerekek és az itt dolgozók napi 3-szori étkezését egy speciális étrendű konyhával kiegészített 360 adagos korszerű főzőkonyha fogja biztosítani. A legfontosabb funkciót betöltő terasz- és kertkapcsolattal rendelkező csoportszobák a közlekedő hosszanti oldalán, délkeletre tájolva, 5 db 2-2 csoportot összefogó egységekként jelennek majd meg.

Adlovits Péter, a Városfejlesztési Iroda - Magasépítési Csoport vezetőjeAdlovits Péter, a Városfejlesztési Iroda - Magasépítési Csoport vezetője

A 11. akadálymentes csoportszobát a közlekedő folyosó végén, a többi foglalkoztatóra merőlegesen alakítják ki.

Az udvaron jelenleg található jó minőségű játszóeszközök, kombinált mászókák a szakszerű szétszerelést és tárolást követően újra felállításra kerülnek az óvoda udvarán, új homokozókkal kiegészítve.

Az új óvoda komplex akadálymentesség jegyében valósul meg, a szolgáltatások mindegyike elérhető lesz bármely fogyatékossággal élő személy, mind a szülők, mind a gyerekek és az esetleges látogatók számára.

Porga Gyula polgármester kiemelte: régi álom valósul meg az óvoda újjáépítésével, és ha minden a terv szerint halad, jövő ilyenkorra ismét gyermekzsibongással telik meg az immár új Egry úti óvoda. Külön öröm az is, hogy a kivitelezést egy veszprémi cég, a VeszprémBer Zrt. végzi- mondta. Megjegyezte, a gyermekek átmeneti áthelyezét sikeresen oldották meg a város több intézménye között.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.