Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Településeket és közösségeket fog összekötni az új kerékpárút

2019. szeptember 26. 14:17
Alapkőletétellel elkezdődött a Királyszentistvánt és Litért összekötő kerékpárút építése.

A projekt keretében 3,7 km kerékpárutat építenek, illetve jelölnek ki a két település között, amelyből 2 km-es szakasz újonnan épített út lesz kizárólag a biciklisek számára, 1,7 km-es szakaszon pedig kijelölt kerékpáros nyomvonalat alakítanak ki.

Az ünnepélyes alapkőletételen Kőszegi Ilona, Királyszentistván polgármestere elmondta, hogy a fejlesztés által egy régóta dédelgetett álmuk válik valóra, amelnek egészségügyi és turisztikai előnyei is lesznek, továbbá segíti az egyszerűbb közlekedést, munkába járást az itt élőknek. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a pályázat kidolgozásában, az önkormányzati dolgozóktól kezdve a kivitelezőkön át a térség országgyűlési képviselőjéig.

Kőszegi Ilona, Királyszentisván polgármestereKőszegi Ilona, Királyszentisván polgármestere

Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy könnyű dolga van egy képviselőnek, ha ilyen jó polgármesterekkel dolgozhat együtt. A mostani fejlesztés is a települések közti összefogásnak köszönhető. Kiemelte, hogy a Királyszentistván – Litér kerékpárút építése mellett további számos hasonló fejlesztés zajlik még a térségben, ez pedig nem csak a településeket köti össze, hanem jelképesen az embereket is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselőOvádi Péter országgyűlési képviselő

Szedlák Attila, Litér polgármestere ünnepi beszédében elmondta, hogy már a kerékpárút ötletének felmerülésekor támogatták a projektet és üdvözítőnek tartja, hogy ilyen jól tudnak együtt dolgozni a szomszédos településekkel.

Végezetül Kontrát Károly a térség másik országgyűlési képviselője elmondta, hogy a mostani alapkőletétel egy kivételes összefogás eredménye, ahol országgyűlési képviselő kollégájával, valamint az érintett településekkel együtt dolgoztak azon, hogy megvalósulhasson ez a beruházás.

Az alapkőletételnél időkapszulát is elhelyeztekAz alapkőletételnél időkapszulát is elhelyeztek

A Fejlesztés nyomán a két település között lehetőség nyílik a biztonságos kerékpározásra, valamint egy korábbi, Szentkirályszabadját és Litért összekötő kerékpárútvonalhoz való csatlakozással Veszprém megközelítése is megoldott lesz.

A projekt TOP-3.1. 1-16-VE1-2017-00018 „Kerékpárút létesítése Litér-Királyszentistván települések között" című projekt keretében valósul meg. A fejlesztés összköltsége mintegy 311 882 415 Ft, melyhez az Európai Strukturális és Beruházási Alapok mintegy 280 487 805 Ft támogatást biztosítanak. A beruházás 2019 szeptemberében indul, és előreláthatólag 2020 októberében kerül teljes körűen átadásra.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.