2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Új fejezet kezdődik a nemesvámosi cég életében

Új csarnokot avattak a nemesvámosi Modul-Stor Hungary Kft-nél péntek délelőtt.

A Modul-Stor 1998 óta van jelen a piacon, a 10 főt foglalkoztató családi vállalkozás elsősorban kisteherautókhoz tervez, gyárt és szerel be darukat, emelőket. A céget Gőz Zsigmond, helyi vállalkozó alapította több mint 20 évvel ezelőtt, ma pedig már a család többi tagja is részt vesz a mindennapos munkában.

Ezekből pedig a jövőben még több lesz, köszönhetően a pénteken átadott új üzemcsarnoknak.

Az ünnepségen Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Nemesvámoson kiváló az önkormányzat és a helyi vállalatok kapcsolata, szerinte ezek az együttműködések kölcsönösen hasznosak mindkét fél számára. Hozzátette, hogy a magyar gazdaság gerincét a sikeres kis- és középvállalkozások adják, ezért a kormány minden ponton igyekszik támogatni és segíteni őket. Gratulációja mellett a képviselő elmondta, hogy az Országgyűlés Vállalkozási Bizottságának tagjaként külön szívügyének érzi a helyi cégek segítését, és nagy öröm számára, amikor ilyen sikerek részese lehet, amit most a Modul-Stor is elért.

Gőz Zsigmond, a Modul-Stor alapítója és ügyvezetője mondta, hogy régóta dédelgetett álmuk volt ez a beruházás, amit most sikerült megvalósítaniuk. Kiemelte, hogy a folyamatos munka mellett az ilyen alkalmakkor van lehetőségük kicsit megállni és visszatekinteni a mögöttük hagyott időszakra. Értékelni és tervezni a jövőt. Beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a csarnok megvalósításában, továbbá kiemelte a kormány és Nemesvámos önkormányzatának segítségét.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a résztvevőket az ügyvezető vezette körbe a csarnokban és mutatta be munkájukat a tervezéstől a kivitelezésig.

A fejlesztés a GINOP 1.2.3-8-3-4-16-2018 pályázat keretében valósult meg. A beruházás értéke közel 100 millió forint volt, amelynek 30%-a vissza nem térítendő támogatás, 10%-a önerő, a fennmaradó 60% pedig hosszú lejáratú banki hitel volt.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap