2020. június 3. // Klotild névnap

Új fejezet kezdődik a nemesvámosi cég életében

Új csarnokot avattak a nemesvámosi Modul-Stor Hungary Kft-nél péntek délelőtt.

A Modul-Stor 1998 óta van jelen a piacon, a 10 főt foglalkoztató családi vállalkozás elsősorban kisteherautókhoz tervez, gyárt és szerel be darukat, emelőket. A céget Gőz Zsigmond, helyi vállalkozó alapította több mint 20 évvel ezelőtt, ma pedig már a család többi tagja is részt vesz a mindennapos munkában.

Ezekből pedig a jövőben még több lesz, köszönhetően a pénteken átadott új üzemcsarnoknak.

Az ünnepségen Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Nemesvámoson kiváló az önkormányzat és a helyi vállalatok kapcsolata, szerinte ezek az együttműködések kölcsönösen hasznosak mindkét fél számára. Hozzátette, hogy a magyar gazdaság gerincét a sikeres kis- és középvállalkozások adják, ezért a kormány minden ponton igyekszik támogatni és segíteni őket. Gratulációja mellett a képviselő elmondta, hogy az Országgyűlés Vállalkozási Bizottságának tagjaként külön szívügyének érzi a helyi cégek segítését, és nagy öröm számára, amikor ilyen sikerek részese lehet, amit most a Modul-Stor is elért.

Gőz Zsigmond, a Modul-Stor alapítója és ügyvezetője mondta, hogy régóta dédelgetett álmuk volt ez a beruházás, amit most sikerült megvalósítaniuk. Kiemelte, hogy a folyamatos munka mellett az ilyen alkalmakkor van lehetőségük kicsit megállni és visszatekinteni a mögöttük hagyott időszakra. Értékelni és tervezni a jövőt. Beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a csarnok megvalósításában, továbbá kiemelte a kormány és Nemesvámos önkormányzatának segítségét.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a résztvevőket az ügyvezető vezette körbe a csarnokban és mutatta be munkájukat a tervezéstől a kivitelezésig.

A fejlesztés a GINOP 1.2.3-8-3-4-16-2018 pályázat keretében valósult meg. A beruházás értéke közel 100 millió forint volt, amelynek 30%-a vissza nem térítendő támogatás, 10%-a önerő, a fennmaradó 60% pedig hosszú lejáratú banki hitel volt.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a 2021-es költségvetés tervezetét.
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Hogyan hatott a koronavírus-járvány a diákmunka piacára, vajon találnak-e munkát a diákok nyáron és ha igen, hol? Gazsi Attilát, a Meló-Diák Hálózat észak-dunántúli vezetőjét kérdeztük az aktuális helyzetről.
2020. június 3. // Klotild névnap