Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Érsekújvárott járt a Balatonfüredi KSE

2009. augusztus 7. 8:24 // Forrás: dr. Király G. István
A balatonfüredi kézilabdások egykori beállósuk, Janó Pál által irányított érsekújváriak vendégei voltak.

Hatalmas esőben érkezett a füredieket szállító busz a Csallóköz határán lévő közlekedési csomópontba. A párás és meleg csarnokban a csúszós parketta és a síkos labda sokszor tréfálta meg a csapatokat. Mi szoktuk meg hamarabb a körülményeket és vezettünk a félidő harmadáig. A vendéglátók a gyors lerohanásokra építették a játékukat és sikerült is fordítaniuk. Amikor a fürediek a játékvezetők furcsa ítéletei helyett ismét a játékkal kezdtek foglalkozni, visszavették a vezetést, s kétgólos előnnyel vonulhattak a pihenőre.

A második játékrész elején nyitott védekezésre váltott a Balatonfüredi KSE, amellyel megzavarták vendéglátóinkat. Meg is jegyezték a helyi drukkerek, hogy a Füred játssza a kézilabdát. A vendégek ekkor újra gyakorolni kezdhették az emberhátrányt. Összesen húsz percig voltak kevesebben a pályán, többször kettősben, sőt egyszer jó egy percig hármasban is. Mivel még kettős hátrányból is sikerült gólt dobniuk, sőt a hármas előnyt sem tudták igazán kihasználni a vendéglátóink, a végén a sípos emberek is beletörődtek a megváltoztathatatlanba. Pásztor és Tombor 8-8, Frey 5 góljával a végére 32:29 (14:12) arányban győzött a Balatonfüred. A találkozó nem langyos edzőmeccs volt, hanem szépszámú közönség előtt egy hajtós, jó iramú meccsen, a küzdelmet egy percre fel nem adó ellenfél ellen sikerült győzni.

A Balaton-partiak a meccs után - egy pohár sör mellett - közösen értékelték ki a meccset az érsekújvári vezetőkkel, akik egy vacsorára is vendégül látták a csapatot. Mindkét részről az a vélemény alakult ki, hogy folytatni kell ezeket, a hasznos találkozásokat. Legközelebb a fürediek lesznek a vendéglátók.
 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.