Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Emlékmeccs: nyílt levél a szurkolókhoz

2009. augusztus 10. 19:07 // Forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség
A szövetség szeretné, ha mindenki sportszerűen, méltóságteljesen tisztelegne a meggyilkolt Marian Cozma előtt.

 Az alábbiakban olvashatja a szövetség teljes levelét:

Kedves Sportbarátaink!

Biztosak vagyunk abban, hogy elég lett volna annyit hangsúlyozni, hogy ez a barátságos futballmeccs a magyar és a román válogatott között Marian Cozmának, a február 8-án brutális körülmények között meggyilkolt világklasszis román kézilabdázónak kíván emléket állítani. Ezzel máris elérjük célunkat: méltóságteljes megemlékezést tudunk tartani a szurkolók nagy kedvencére, a fájdalmasan fiatalon eltávozott sportemberre úgy, hogy a legnépszerűbb sportág magyar és román legjobbjai is leróják kegyeletüket, gyászszalaggal a karjukon vívnak izgalmas, színvonalas, sportszerű küzdelmet.
Igen, ennyinek is elégnek kell lennie, a Magyar Labdarúgó Szövetség - okulva néhány sajnálatos, korábbi tapasztalatból - mégis úgy véli: ennél egy kicsivel többre van szükség.

Tisztelt Szurkolók!

Elöljáróban engedjék meg, hogy őszinte köszönetet mondjunk azért a támogatásért, szimpátiáért, amivel az elmúlt hónapokban segítették válogatottunkat, amivel hozzájárultak a sikerekhez, s - ahogy mondani szokás: 12. játékosként - részeseivé váltak a reménytkeltő eredményeinknek. Kérjük Önöket, hogy a továbbiakban is hasonló lelkesedéssel segítsék válogatottunkat, már most, a Magyarország-Románia találkozón is, s tartózkodjatok minden olyan megnyilvánulástól, amely soha, semmilyen körülmények között nem lehet velejárója egy labdarúgó mérkőzésnek.
Merő óvatosságból azonban nyomatékosan felhívnánk mindenki figyelmét a kultúrált, sportszerű viselkedésre, és arra is, hogy a két nemzet zászlaján kívül mást - semmiféle transzparenst, táblát, feliratot - a nézőtérre bevinni szigorúan tilos, az ezzel kapcsolatos biztonsági rendszabályokat következetesen be fogjuk tartani és tartatni.
Bízunk mindenki józan mértéktartásában, de előre is jeleznénk: aki bármilyen módon megzavarja a Marian Cozmára való emlékezés méltóságát, több tízezer sportszerűen szurkoló társa nyugodt, kultúrált sportélményét, azt a személyt - lévén ehhez adott a megfelelő jogi háttér - már a mérkőzés során eltávolítják a lelátóról, s ez azzal a kellemetlen következménnyel is jár, hogy ki lesz tíltva a magyar válogatott jövőbeni meccseiről!

Tisztelt Szurkolók!

Őszintén reméljük, hogy mind a játéktéren, mind a lelátón sportszerű keretek között zajlik majd a mérkőzés, nem kerül sor semmiféle atrocitásra, így az esetleges szankciókra sem!
Kívánunk mindenkinek kimagasló sportélményt, szurkoljunk az újabb magyar sikerért és legyünk részesei az őszinte, méltó megemlékezésnek a román és a magyar sport feledhetetlen nagy egyéniségéről, Marian Cozmáról.

Magyar Labdarúgó Szövetség

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.