Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bajnoki rajt után Szuperkupa

2009. augusztus 27. 8:23
A mai napon tétmérkőzésen is bemutatkozik a magyar bajnok és kupagyőztes MKB Veszprém KC a Tatabánya ellen. Szombaton Szuperkupa.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően már augusztus végén elindulnak a Budapest Bank férfi kézilabdaliga küzdelmei. Mocsai Lajos címvédő együttese ma este 18 órától a Tatabányát fogadja a Veszprém Arénában. A nemzetközi klasszisokkal erősítő "bankosok" idén is toronymagas favoritja a honi élvonalnak.

Az elsőosztály létszáma idén tizenkét csapatra szűkült. A 22 fordulós alapszakaszt követően a rájátszásban dönti el a végső helyezéseket. A két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőben az alapszakasz-győztes a negyedikkel, a második a harmadikkal találkozik. A finálé és a bronzmeccs az egyik fél harmadik nyert meccséig tart. Az 5-8. és a 9-12. helyért hatfordulós rájátszásban játszanak majd a csapatok. A Barátság-kupa keretében az alapszakaszban részt vesz a szlovák Tatran Presov együttese is, eredményei azonban nem számítanak bele a rájátszás előtti sorrendbe.

Az MKB számára azonban minden bizonnyal jóval nagyobb kihívásnak ígérkezik a szombati Szuperkupa döntő. A találkozó esélyesének a veszprémi együttes tűnik. S nem csak az előző idény eredményei miatt (az ősi riválisok valamennyi meccsét a bakonyiak nyerték), hanem a felkészülés időszakában mutatott forma is veszprémi sikert sugall. Amíg a mienk remekeltek a hazai Kielce elleni felkészülési meccseken, valamint a németországi tornákon, addig a Tisza-partiak több kínos vereségbe is beleszaladtak.

A mérkőzés pikantériája, hogy a Veszprémből Szegedre kölcsönadott Liszkai Szilveszter először léphet pályára "anyaegyesülete" ellen.

A meccs felvezetéseként 15 óra 30 perckor kezdődik a Budapest Bank Kecskemét KSE és a szlovák Tatran Presov közötti, NB I-es bajnoki kézilabda összecsapás.

Veszprém megye másik élvonalbeli együttese, a 2008/2009-es kiírásban bravúrosan szereplő, s ötödik helyen záró Balatonfüredi KSE vasárnap hazai pályán mérkőzik a Gyöngyös gárdájával a nyitófordulóban.

Az eddigieknek megfelelően a vehir.hu idén is a helyszínről tudósít az MKB Veszprém KC valamennyi hazai mérkőzéséről, s természetesen az idegenbeli meccsek eredményeiről is beszámolunk.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.