Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kezdésként tízgólos siker

2009. augusztus 27. 21:36
A papírformának megfelelő, tízgólos diadallal kezdte az idényt a veszprémi kézilabda csapat a vendég Tatabánya ellen.

Több mint kétezer néző látogatott ki a bajnoki címvédő MKB Veszprém KC idénybeli első tétmérkőzésére. A lelátó népe találkozhatott a gárda régi-új kedvenceivel: Terzic-csel Sulic-csal, valamint a királynék városába öt év után visszatérő Fazekassal.

Ugyanakkor az ellenfél soraiban is köszönthetett régi kedves ismerősöket a publikum. A legnagyobb tapsot Ivo Diaz kapta, de a veszprémi nevelésű Szabó Györgyöt, s az ellenfél trénerét, Debre Viktort – aki szintén öregbítette a kézilabda hírnevét városunkban – is elismerően üdvözölték a Veszprém Arénában.

A hosszú sérülés után felépülő Peric kapussal a soraiban állt fel a hazai gárdai, s Terzic, valamint Sulic is a kezdőcsapatban kapott helyet. A rendkívül agilisan kézilabdázó Diaz két gólja is kellett ahhoz, hogy a 3:3-as állásig tartsa a döntetlen állást a Tatabánya, miközben a túloldalon Vujin talált be kétszer.

A folytatásban Terzic pillanati következtek: a bosnyák játékos két góljával meglépett a Veszprém, amely előny egészen a játékrész felég megmaradt (7:5). Ekkor négyet lőtt zsinórban az MKB, a 19. percben a horvát Sulic is bevette Szente kapuját (11:5).

Debre Viktor gárdája azonban remekül küzdött, Halász és Kocsis vezetésével három perccel a szünet előtt kettőre feljöttek (12:10). A félidő hajrájában Perez váltotta Terzicet, aki gyakorlatilag az első eleresztett lövéséből rögtön hatalmas gólt lőtt. A félidőben 14:11 állt az eredményjelzőn.

A második harminc percre a kapuban Fazekas váltotta Pericet, a jobbszélen Gulyás kapott lehetőséget, míg beállóban Vilovski bizonyíthatott.

Fazekas rögtön bravúrral mutatkozott be, s a folytatásban is magabiztosan őrizte a veszprémi kaput. Elöl elsősorban Vujin, valamint a két szélső Korazija és Gulyás remekelt. Utóbbi találatával a 38. percben már hét volt a bakonyi legények előnye (20:13).

Sőt, a Mocsai-csapat még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, melynek eredményeként a 46. percben már tíz volt közte, a 26. gólt Vujin lőtte (26:16). A különbség a találkozó végéig már nem változott. Az MKB sziporkázó játék nélkül is könnyedén verte a tisztes helytállást tanúsító vendégeket. A végeredmény 34:24 lett.  Szombaton pedig már a Szuperkupa vár Iváncsikékra. A Szeged elleni összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik Kecskeméten.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, 1. forduló:
MKB Veszprém KC–Tatabánya Carbonex KC 34:24 (14:11)
Veszprém, 2200 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 1, Vujin 11 (2), Eklemovics 3, Sulic 2, Terzic 2, Korzija 5.
Csere: Fazekas (kapus), Lushnikov, Lapcevic, Perez 4, Vilovski 1, Gulyás 4, Sesum 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Tatabánya: Szente – Székely 3 (1), Diaz 2, Kocsis 4, Kányai, Halász 7, Kanyó 2.
Csere: Czérna (kapus), Basky 1, Serfel 1, Szabó 2, Kiss 1, Urbán 1 (1).
Vezetőedző: Debre Viktor
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2

Edzői nyilatkozatok

Debre Viktor: – Veszprémbe jönni mindig nagy élmény. Elsősorban azért, mert a világ egyik legjobb csapatától lehet tanulni. Megpróbáltunk tisztes helytállást tanusítnai, azzal ugyanis tisztában voltunk, hogy győzelmi reményeink nem lehetnek.  Már az is megtisztelő eredmény, hogy tíz gólon tudtunk maradni ellenfelünkkel szemben. Ezzel az eredménnyel, s játékosaim hozzáállásával, motiváltságával elégedett vagyok.
 

Mocsai Lajos: – Sem stratégiailag, sem sebességégben nem tudtuk azt hozni, amint a felkészülési időszakban mutattunk a Bundesliga csapatok ellen. A taktikai játékunk statikus volt, nem realizáltuk a kreatív tudásunkat. Diaz rendíkvül kellemetlen harcmodorával meggyűlt a bajunk.


 

Galéria
Kezdésként tízgólos siker
Zatkalik Dávid
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.