Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

BL-ellenfelek: Liverpool, Lyon, Fiorentina

2009. augusztus 27. 21:53 // Forrás: NSO / vehir.hu
A várakozásoknak megfelelően kőkemény csoportba került a magyar bajnok DVSC a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

 

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása

A csoport: Bayern München, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa
B csoport: Manchester United, CSZKA Moszkva, Besiktas, Wolfsburg
C csoport: Milan, Real Madrid, Marseille, Zürich
D csoport: Chelsea, Porto, Atletico Madrid, APOEL
E csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen
F csoport: Barcelona, Inter, Dinamo Kijev, Rubin Kazany
G csoport: Sevilla, Glasgow Rangers, Stuttgart, Unirea Urziceni
H csoport: Arsenal, Alkmaar, Olimpiakosz, Standard Liege

A háromnegyed hatkor kezdődő monacói sorsoláson magyar szempontból természetesen az volt a legfontosabb kérdés, hogy melyik három csapattal kell megküzdenie a Debrecennek a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A szurkolókat a keddi továbbjutás óta lázban tartotta a kérdés, többek között honlapunk olvasói is folyamatosan találgattak, mérlegeltek: ki ellen lenne jó játszani, kit lenne szerencsés elkerülni, melyik csapat vendégjátékára telne meg zsúfolásig a Puskás Ferenc Stadion...

A magyar bajnok az E-jelű kvartettbe kapott besorolást, a Barcelona sztárja, Lionel Messi sorsolta ki a negyedik kalapban található együtteseket.

Előzetesen nagy esély mutatkozott rá, hogy egy angol sztárgárda a DVSC útjába kerül majd, hiszen az első kalapban volt mind a négy szigetországi együttes, végül az ötszörös BEK-, illetve BL-győztes Liverpool látogat majd Budapestre - a Loki játékosai pedig a varázslatos hangulatú Anfield Roadon bizonyíthatnak.

A francia Lyon is nehéz ellenfélnek ígérkezik, hiszen az utóbbi években sorozatban hétszer nyerte meg hazája bajnokságát - igaz, az utolsó kiírásban a Bordeaux letaszította trónjáról. A franciák erejét jól jelzi, hogy a BL-selejtező negyedik fordulójában 8-2-es összesítéssel ütötték ki a belga Anderlechtet.

A Fiorentina a negyedik helyen zárta az olasz bajnokság legutóbbi kiírását, és bár nem tekinthető a szó szoros értelmében vett sztárcsapatnak, de nem lesz könnyű feladat a firenzeiek legyőzése, de ez mindhárom ellenfélről elmondható: nem tudni, melyikük ellen mutatkozik a legnagyobb esély a bravúrra.

Mészáros Norbert, a DVSC védője elmondta, nagyon csalódottan vette tudomásul a sorsolást.

„A Reallal jobb lett volna játszani, mert garantált lenne a telt ház, és hatalmas élmény lett volna ekkora sztárok ellen játszani. Az biztos, hogy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de de három-négy pont megszerzése így sem elérhetetlen" - fogalmazott Mészáros.

A brazil Leandro álma a Barcelona lett volna: „Én a BL-címvédő ellen játszottam volna a legszívesebben, de ezen most már kár rágódni, nagyon nehéz csoportba kerültünk, meglátjuk, mire leszünk képesek" - mondta.

„Én sem örülök a sorsolásnak, mert a Liverpoolon kívül igazi sztárcsapat nem érkezik hozzánk, viszont a Lyon és a Firoentina is nagyon erős csapat. A továbbjutás szempontjából a H-csoport, üzletileg pedig a C lett volna a legjobb" - nyilatkozta a sorsolást követően a Debrecen tulajdonosa, Szima Gábor.

A sportvezető azt is elmondta, hogy három játékost szeretnének igazolni a következő napokban, egy védő, egy középpályás és egy csatár érkezhet.

A DVSC BL-mérkőzései

1. forduló szeptember 16., szerda Liverpool–DVSC
2. forduló szeptember 29., kedd DVSC–Lyon
3. forduló október 20., kedd DVSC–Fiorentina
4. forduló november 4., szerda Fiorentina–DVSC
5. forduló november 24., kedd DVSC–Liverpool
6. forduló december 9., szerda Lyon–DVSC

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.