2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Megemlékezés Cozma születésnapján

2009. szeptember 7. 12:43
MTI / vehir.hu
Emlékező beszéd elhangzása nélkül, néma főhajtással, mécsesek, gyertyagyújtással és virágok elhelyezésével kívánnak emlékezni.

Csendes megemlékezést tart mécses gyújtással Marian Cozma, a román válogatott kézilabdázója, az MKB Veszprém volt sportolója emlékére a helyi szurkolói klub kedden Veszprémben azon a helyszínen, ahol a fiatal sportoló élete tragikusan véget ért.

Marian Cozma szeptember 8-án lenne 27. éves, s éppen hét hónappal ezelőtt, február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt – mondta Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke hétfőn az MTI-nek. Közlése szerint emlékező beszéd elhangzása nélkül, csendben, néma főhajtással, mécsesek, gyertyák gyújtásával, illetve virág elhelyezésével kívánnak emlékezni a veszprémi sportklub kiváló kézilabdázójára. A megemlékezés kedden este zajlik le, s mivel több száz ember megjelenése várható, a helyszínt a rendőrség biztosítja - tette hozzá a szurkolói klub elnöke.

Az Cozma-szobor állításához adományozást szervező szurkolói klub mostanáig mintegy ötmillió forintot gyűjtött össze. Az alkotást 2010 február elején állítják fel a Veszprém Aréna előtti parkban. Az alkotás a kő posztamensből kiinduló, deréktól bronzból készülő és sportmozdulatot, labdát dobó kezet ábrázol. A mellszobor Marian Cozma arcvonásait ábrázolja majd – mondta Remport Csaba. Közölte azt is, hogy az emlékmű makettjét szeptember 19-én mutatják be Tihanyban. Marian Cozmát egy szórakozóhelyen kialakult szóváltást követően február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A gyilkosság gyanúsítottjai előzetes letartóztatásban vannak.

vehir.hu

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.