2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Megemlékezés Cozma születésnapján

2009. szeptember 7. 12:43
MTI / vehir.hu
Emlékező beszéd elhangzása nélkül, néma főhajtással, mécsesek, gyertyagyújtással és virágok elhelyezésével kívánnak emlékezni.

Csendes megemlékezést tart mécses gyújtással Marian Cozma, a román válogatott kézilabdázója, az MKB Veszprém volt sportolója emlékére a helyi szurkolói klub kedden Veszprémben azon a helyszínen, ahol a fiatal sportoló élete tragikusan véget ért.

Marian Cozma szeptember 8-án lenne 27. éves, s éppen hét hónappal ezelőtt, február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt – mondta Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke hétfőn az MTI-nek. Közlése szerint emlékező beszéd elhangzása nélkül, csendben, néma főhajtással, mécsesek, gyertyák gyújtásával, illetve virág elhelyezésével kívánnak emlékezni a veszprémi sportklub kiváló kézilabdázójára. A megemlékezés kedden este zajlik le, s mivel több száz ember megjelenése várható, a helyszínt a rendőrség biztosítja - tette hozzá a szurkolói klub elnöke.

Az Cozma-szobor állításához adományozást szervező szurkolói klub mostanáig mintegy ötmillió forintot gyűjtött össze. Az alkotást 2010 február elején állítják fel a Veszprém Aréna előtti parkban. Az alkotás a kő posztamensből kiinduló, deréktól bronzból készülő és sportmozdulatot, labdát dobó kezet ábrázol. A mellszobor Marian Cozma arcvonásait ábrázolja majd – mondta Remport Csaba. Közölte azt is, hogy az emlékmű makettjét szeptember 19-én mutatják be Tihanyban. Marian Cozmát egy szórakozóhelyen kialakult szóváltást követően február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A gyilkosság gyanúsítottjai előzetes letartóztatásban vannak.

vehir.hu

További cikkek

Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között történt meg a csapatzászló átadás-átvétel.
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.