Ékes József országgyűlési képviselő, a szervező Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke elmondta, először rendezik meg a magyar napokat a távol-keleti országban, amely reményeik szerint tovább építi a két ország közötti jó kapcsolatot, együttműködést.
Az eseményen bemutatkozik Debreczeni Balázs, a tatai Platán étterem mesterszakácsa, aki harminc féle, hungarikumnak számító magyar ételt, gyulai és békéscsabai kolbász-, és szalámi különlegességet kínál az érdeklődőknek, melyekhez Konkoly Mihály, a budapesti Vinum Primatis kereskedelmi vezetője kínál az ízekhez illő italokat. Nyolc hazai borvidék, a szekszárdi, egri, villányi, somlói, alföldi, pécsi, tokaji és a Balaton-felvidék borait is bemutatják. A szervezők a magyar kultúrából is ízelítőt adnak: az ajkai Kovács Norbert örökös aranysarkantyús néptáncos vezetésével az ajkai APTE Táncegylet lép fel Tajvanban, a népzenéről pedig a budapesti Duna Néptáncegyüttes zenekara gondoskodik.

Ékes József az ajkai néptáncosokkal beszél a magyar hétről