Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Politikai bosszú? – Nem támogatja Biharit és Kukorellit az MSZP / Répássy: A Fidesz nem asszisztál Gyurcsánynak

2008. május 8. 13:03 // Forrás: MNO-MTI
A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy az MSZP „szakmai indokok nélkül, politikai bosszúállásból” nem támogatja Bihari Mihály és Kukorelli István alkotmánybírók újraválasztását. Erről Répássy Róbert (Fidesz) beszélt csütörtökön Budapesten, az alkotmánybírákat jelölő bizottság ülése előtt.
Az ellenzéki párt frakcióigazgatója emlékeztetett arra, hogy az MSZP javaslatára két alkotmánybírót, Holló Andrást és Kiss Lászlót korábban már újraválasztott az Országgyűlés. Hozzátette: Bihari Mihály és Kukorelli István is bírta az MSZP támogatását, amikor korábban megválasztották őket. Répássy Róbert hangsúlyozta: a Fidesz fenntartja javaslatát.

Ha Gyurcsány Ferenc ilyen módon akar bosszút állni az Alkotmánybíróság döntéseiért, akkor mi ehhez nem asszisztálunk – fogalmazott. Az MSZP hivatalosan még nem jelentette be elutasító álláspontját, de az ellenzéki képviselő azt mondta, őt már tájékoztatták erről. A Fidesz áprilisban tett javaslatot arra, hogy válasszák újra a két alkotmánybírót.

Kukorelli Istvánt és Bihari Mihályt 1999 júniusában választotta az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjává, kilencéves mandátumuk idén júniusban jár le. Bihari Mihály 2005 novembere óta az Alkotmánybíróság elnöke, így hároméves elnöki megbízatása idén novemberig szól.
Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.