Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Életük mérkőzésére készülnek a magyar játékosok

2015. november 10. 21:27 // Forrás: MTI
Egybehangzóan életük eddigi legfontosabb mérkőzéseiként jellemezték a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjai a párharc csütörtöki és vasárnapi találkozóját.

"Ilyen meccsekért kezdtünk el futballozni" - jelentette ki a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón Németh Krisztián, aki saját bevallása szerint hosszú idényen van túl amerikai csapatával, de most csak erre az egy hétre koncentrál, felkészülését pedig segítette, hogy előbb haza tudott jönni, így az átállás is hamarabb sikerült neki.

Dzsudzsák Balázs úgy vélte, a legutóbbi két találkozón nem tudott annyit hozzátenni a nemzeti együttes játékához, amennyit elvárna magától, így azt reméli, ezúttal javítani tud "pályafutása két legfontosabb meccsén". A török Bursaspor szélsője hangsúlyozta, azzal nem foglalkoznak, ki mit gondol róluk, csakis arra koncentrálnak, hogy fizikálisan és mentálisan rendben legyenek a két összecsapáson. Kiemelte, a párharc csütörtökön esedékes első, oslói felvonásán fontos lenne gólt szerezni.

"Azt gondolom, mindenkinek ez lesz karrierje legfontosabb két meccse. De nem szabad túl nagy nyomást helyeznünk magunkra, ugyanúgy kell készülnünk, mint a korábbi találkozókra, mert éppen az lehet a kulcs, hogy félre tudjuk tenni gondolatainkat és érzéseinket, nem szabad, hogy a tét blokkolja a pályán lévőket" - mondta Szalai Ádám.

A Hoffenheim csatára, aki az előző két selejtezőn nem került a válogatott keretébe, hozzátette, neki van norvég csapattársa, így tudja, nem nézik le a magyar válogatottat. Megjegyezte, úgy tervezték, hogy az első meccset Tarik Elyounoussinél, a visszavágót pedig nála nézik meg együtt, de aztán meghívót kapott, így északi klubtársa egyedül ülhet a televízió előtt.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (k) a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő csapat edzésén Telkiben 2015. november 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (k) a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő csapat edzésén Telkiben 2015. november 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bernd Storck szövetségi kapitány arról számolt be, hogy teljes a keret, mindenki megérkezett Telkibe és elégedett az eddigi felkészüléssel.

"Alapvetően elégedett vagyok a fizikai felmérés eredményeivel is, elsősorban a regenerálódáshoz kaptunk hasznos információkat, aminek nagy szerepe lesz, mivel a két találkozó között mindössze három nap van. Nemzetközi szinten is gyors és jó csapatunk van" - mondta a német szakvezető, aki elárulta, kilencven százalékban összeállt a fejében a kezdőcsapat és a taktika is.

Storck szerint az a fontos, hogy mindenki száz százalékot nyújtson a pályán, és olyan eredmény szülessen Oslóban, amely jó kiindulópont lehet a vasárnapi, hazai visszavágóra.

Az Eb-pótselejtező első felvonására csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik majd.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.