Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Szavazzon a 2015-ös év sportpillanatára!

2016. február 10. 21:47
Idén hetedik alkalommal ítélhetik oda a veszprémi sportbarátok a közönségdíjat. Húsz jelölt várja voksaitokat a két veszprémi sportportálon. Szavazzanak!

A vehirsport.hu idén is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek során a sportszerető közönség döntheti el, hogy melyik legyen az év veszprémi sportpillanata. A szavazatokat a tavalyi évhez hasonlóan mindkét veszprémi sportportálon le lehet adni: a Hajráveszprém.hu és a vehirsport.hu is várja az olvasói voksokat bízva abban, hogy minél több sportbarát adja le idén a szavazatát.

Ezúttal sem volt könnyű kiválasztani az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait. Időrendi sorrendben haladva elevenítjük fel a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. A két sportportál szerkesztősége kiválasztotta azt a 20 legemlékezetesebb pillanatot, amelyre szavazni lehet. Szubjektív összeállításunkban egyéni és csapatsportok egyaránt helyet kaptak. A végső döntést olvasóinkra bízzuk, várjuk a szavazatokat!

A szavazás az alábbi forgatókönyv alapján zajlik: A voksokat február 14-én 16:00-ig lehet leadni. A szavazás eredményét a városi sportévnyitó ünnepségen, február 16-án hozzuk nyilvánosságra.

Itt az ideje megismerni a jelölteket, idézzük fel a 2015-ös év legszebb sportpillanatait! Szavazzon nálunk (oldalunk jobb oldalán) és a Hajáveszprém.hu-n is!


Frissítés

A szavazást 2016. február 14-én 16 órakor lezártuk.


Február 14.

Dabas-verés hazai pályán (MKB Veszprém U23)

Kiélezett végjátékban, hatalmasat küzdve, 23:22-re nyert az MKB-MVM Veszprém U23-as csapata a tabella harmadik helyén álló Dabas ellen a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságban.


Február 28.

Kupadöntős a Veszprém (1. FC Veszprém)

Bár a mérkőzés elején a Rubeola szerezte meg a vezetést, a végén kiütéssel, 5-1-re győzött, és ezzel a Magyar Kupa döntőjébe jutott Madarász János együttese Kiskunfélegyházán.


Április 18.

Világkupán remekelt a junior páros (KID Rock and Roll SE)

A Kid Rock And Roll SE junior párosa – Ender Tamás és Finkenzeller Kitti – először járt világkupán, ahol ötvenkilenc résztvevőből a 19. helyen végzett.


Május 9.

Három veszprémi vb-arany (Veszprémi Thai Box SE)

Május elején, Zalaegerszegen rendezték kick-box sportágban a W.A.K.F. szakág amatőr világbajnokságát, ahol a veszprémi Thai Boksz SE színeiben Kandikó Zoltán egy, Bécsi Nikolett pedig két aranyérmet szerzett.


Május 30.

Tizenhárom év után BL-döntős a Veszprém (MVM Veszprém)

A szezon legösszeszedettebb játékával BL-döntőbe jutott az MKB-MVM Veszprém, miután a kölni négyes döntőben 31:27-re legyőzte a német THW Kielt.


Június 21.

Két nap alatt két érem (VHSE)

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület kiváló tájfutója, Wieder Ilona egyéniben országos bajnoki címet szerzett, váltóban pedig ezüstérmes lett Magyarország 2015. évi középtávú országos bajnokságán.


Július 5.

Ketten is a ranglista élén (Colonia Center)

Faragó Attila a NoGi 105 kg kategóriában, Sándor József pedig a Cage Grappling 80 kg kategóriában végzett az élen a G4 Global Grappling Liga 2014-2015-ös évadában. A klubok rangsorában is előkelő helyen végzett a veszprémi Colonia Center. 53 egylet szerzett pontot, közöttük a veszprémi csapat 49 szerzett ponttal a 16. helyen végzett.


Július 10.

Pásztor Bence Eb-bronzérmet szerzett (VEDAC)

Az észtországi Tallinban rendezték az idei U23-as Európa-bajnokságot, ahova hat veszprémi sportoló utazhatott. Pásztor Bence első selejtezős kísérlete (70,56 méter) azonnali döntőbe jutást eredményezett, majd a fináléban 74,06 méterig jutott, és bronzérmet szerzett. Pásztor Bence ezzel folytatta öt éve tartó kiváló sorozatát: minden világversenyről éremmel térhetett haza, amire nem volt még példa a magyar atlétikában.


Július 29.

EYOF úszó bronzérem (Veszprémi Úszó Klub)

A Veszprémi Úszó Klub tehetsége, Végh István bronzérmet szerzett 50 m gyorson a Tbilisziben zajló 13. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A nyitónapon a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként harmadik helyen záró veszprémi úszó 27.68 mp-es időt ért az 50 m-es egyéni szám szerdai döntőben, így újabb bronzérmet szerzett.


Augusztus 22.

Hatodik hely a junior vb-n (Balaton Úszó Klub)

A Balaton Úszó Klub tizennyolc esztendős kiválósága, Rasovszky Kristóf hatodik helyen ért célba a szingapúri junior úszó világbajnokságon. 800 méter gyorson szintén pontszerző helyen zárt (8:00.76).


Szeptember 5.

Ironman vb-ezüstérem (Veszprémi Triatlon Egylet)

Brassay Réka, a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) sportolója világbajnoki ezüstérmet nyert az ironman 70.3 világbajnokságon a 35-39 évesek korcsoportjában.


Szeptember 20.

Háromgólos győzelem a Füred ellen (Veszprém FC női)

A duplázó Kis Danica vezetésével 3-0-re nyert a Veszprém a vendég Balatonfüred ellen a megyei női labdarúgó-bajnokságban. A veszprémiek az Ajka elleni vereséget és Tapolca elleni sikert követően verték a Füredet, a duplázó Kis Danica mellett Tömböl Piroska is betalált.


Szeptember 27.

Egygólos győzelem az ex-NB I-es Pécs ellen (VKSE)

Könnyed első félidő után, a folytatásban mindössze csak hat gólt dobó Veszprémi KSE az utolsó másodpercekben biztosította be győzelmét a korábban az első osztályt is megjárt Pécs ellen (22:21) az NB I/B Nyugati csoportjában.


Szeptember 27.

A Veszprém nyerte a veretlenek csatáját (Veszprém FC)

A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság rangadóján két hibátlan együttes, az addigi hat-hat találkozóját egyaránt megnyerő Úrkút és a Veszprém csapott össze. A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Veszprémi LS 2-0-ra nyert a szintén hibátlan, címvédő Úrkút vendégeként.


Október 3.

A címvédőt verte a Veszprém (HOYA-Pannon Egyetem Veszprém)

Nem várt, ugyanakkor rendkívül egyoldalú párharcot hozott a kosárlabda NB I/B Nyugati csoportjának nyitánya: a szenzációsan védekező HOYA-Pannon Egyetem Veszprém hovatovább feltörölte a padlót a címvédő Bonyháddal (82:55).


Október 10.

Negyedik egyéni világbajnoki cím (Lepsényi Boglárka)

Negyedik egyéni világbajnoki címét szerezte a veszprémi Lepsényi Boglárka, aki a Kolozsváron rendezett világbajnokságon párosban és hármasban egy-egy ezüstérmet is szerzett.


Október 11.

Tornász országos bajnoki cím (VTC)

Október 10-11-én a Központi Tornacsarnokban rendezték meg a leány utánpótlás egyéni országos bajnokságot, ahol a Veszprémi Torna Club (VTC) serdülő kiválósága, Gesztesi Lili országos bajnoki címet szerzett ugrásban, a versenyszám ezüstérmét klubtársa, Kupcsik Csenge szerezte meg.


Október 18.

Dzsúdós ob-bronzérem (Veszprémi Judo SE)

Október 18-án, Cegléden rendezték meg a serdülő „B” és junior „B” cselgáncs országos bajnokságot, ahol a Veszprém Judo SE tehetsége, Gazda Patrik bronzérmet szerzett.


Október 26.

Győzelem az első hazai meccsen (VESC)

A nyitó fordulóban, Ikrényben elszenvedett vereségét követően tudott javítani a Veszprémi Egyetem SC, 3:1-re nyert a vendég Kalocsa ellen a női röplabda NB II-ben.


November 8.

Magyar bajnok lett a veszprémi karatéka (Veszprémi Shotokan Karate Club)

A Magyar Karate Szövetség országos bajnokságának Eger adott otthont. Az év legrangosabb versenyére 43 sportegyesület 282 versenyzője érkezett. A Veszprémi Shotokan Karate Club (VSKC) tizenkét éves versenyzője, Bartos Bonita Kíra küzdelem kategóriában nem talált legyőzőre.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.