Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Elhunyt Bujtor István

2009. szeptember 25. 14:35 // Forrás: origo.hu / wikipedia.hu / vehir.hu
Hatvanhét éves korában elhunyt Bujtor István - közölte a sajtóval péntek délután Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke.

Bujtor István július végén, életveszélyes állapotban került a veszprémi kórházba. Állapota fokozatosan, lassan javult, és szerdán arról érkezett hír, hogy a művészt kiengedték a kórházból, és rehabilitációját Budapesten folytatják. A halál körülményeiről egyelőre nincs információ.   A színművész-direktort a megyei önkormányzat saját halottjának tekinti.

- Szerdán teljesen jó állapotban engedtük el Pestre, nem meghalni adtuk oda - mondta az Indexnek Dr. Tótth Árpád, a kórház orvosigazgatója. A megyei napilapnak dr. Rácz Jenő főigazgató elmondta: a hét közepén befejezték Bujtor István intenzív kezelését, a színházigazgató szállítható állapotban volt, így a család kérésére egy fővárosi intézetbe szállították rehabilitációra.

Az út során, amelyre a kórház egyik orvosa is elkísérte, állapotában nem történt változás. Rácz Jenő ezért cáfolta azokat a híreszteléseket, mely szerint Bujtor István mesterséges kómában lett volna, elmondása szerint az utóbbi időben már lélegeztető gépre sem volt szüksége - írja a Heti Válasz online.

Bujtor István (Budapest, 1942. május 5. – 2009. szeptember 25.) magyar színművész, filmrendező és forgatókönyvíró. Eredeti nevén Frenreisz István, amit színész pályája elején változtatott meg, mert saját állítása szerint nem érvényesülhetett volna egy ilyen nehezen ejthető névvel. Testvére Frenreisz Károly zenész, féltestvére Latinovits Zoltán színész.

A Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte diplomáját 1965-ben. Diplomaszerzése után egy évvel a győri Kisfaludy Színházhoz került, majd 1968-ban a fővárosi József Attila Színház kötött vele szerződést. 1971-től a Pécsi Nemzeti Színház, majd 1976-tól a budapesti Vígszínház tagja lett. 1978-ban került a Mafilmhez. 1989-től kilenc éven át a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja volt, majd 1993-tól a Mahir Film Kft. vezetője. Filmszerepein kívül Bud Spencer magyar hangjaként is ismert. 2008. január 1-jétől a veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Hobbija a vitorlázás, hatszoros magyar bajnok. Hajója az 1936-ban épített Rabonbán.


Összeállítás Csöpi kalandjaiból

2009. július 31-én a Veszprém Megyei Kórházba kellett szállítani, a család által kiadott közlemények szerint a színészdirektort hosszú ideig mesterségesen tartották kómában.

2009. szeptember 24-én elhagyhatta a veszprémi kórházat, hogy rehabilitációját Budapesten folytathassák, egy nappal később azonban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Korábbi, Bujtor Istvánnal kapcsolatos cikkeink:
Szeptember: Bizalommal és reménnyel - A Petőfi Színház évadnyitója
Február: Bujtor és Eperjes újra egy színpadon, Kakukk a fészekben
További cikkek...

Galéria
Elhunyt Bujtor István
vehir.hu
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.