2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Mi okozta Bujtor István halálát?

2009. szeptember 29. 12:22
MTI / index.hu
Hivatalos közleményben jelentették be: tüdőembólia és keringési elégtelenség okozta a színész-rendező halálát múlt pénteken.

- Bujtor István halálának közvetlen oka a tüdőembólia klinikai tünetei mellett fellépő heveny keringési és légzési elégtelenség volt. Az orvosok egy órán át próbálták újraéleszteni a színész-rendezőt - áll a fővárosi Állami Egészségügyi Központ főigazgatójának közleményében, amelyet a családdal is egyeztetett.

Korábban sok találgatás volt a sajtóban Bujtor betegségével kapcsolatban. A Petőfi Színház igazgatója július végén lett rosszul, a család felhatalmazása alapján annyit közöltek, hogy szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a megyei kórházba.

Augusztus végén, a Petőfi Színház évadnyitóján a család bizakodó volt Bujtor István állapotával kapcsolatban. Testvére, Frenreisz Károly is úgy nyilatkozott akkor, hogy a színész-rendező egészségi állapotában lassú javulás tapasztalható. A család szeptember 24-én közleményben tudatta, hogy Bujtor elhagyhatta a kórházat, rehabilitációját Budapesten folytatják. A színművész másnap hunyt el a fővárosban.

A Somogyi Hírlap és a Bors azt is megírta, hogy a színészt féltestvére, Latinovits Zoltán mellé temetik Balatonszemesen. A Bors szerint köztudott, hogy Bujtor István a vitorláshajók és a Balaton szerelmese volt. Édesanyja, a jövőre 100 éves Tinka néni is Balatonszemesen él. Latinovits Zoltán síremléke miatt a szemesi temetőt nagyon sokan keresték fel az elmúlt 33 évben, és ha Bujtor is ott nyugszik majd, filmes zarándokhellyé válhat.

vehir.hu

További cikkek

Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Csütörtök délutántól egész vasárnap estig tart a környék legkülönlegesebb gasztrofesztiválja, a Balaton Wine & Gourmet. A négynapos rendezvényen a régió legkiválóbb borászatai és éttermei mellett Spanyolország és Japán is képviselteti magát, mindez pedig tökéletes alkalom arra, hogy rájöjjünk, a gasztronómia igencsak túlmutat az evés-iváson: egy ország értékei is ott vannak benne.
Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban
Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban
Péntek este mutatják be Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas művész rendezését.
Magyar és finn testvérvárosok osztották meg egymással saját 21. századi módszereiket
Magyar és finn testvérvárosok osztották meg egymással saját 21. századi módszereiket
„A magyarok és a finnek az évszázadok során sohasem voltak egymás ellenségei, a rokonságunk mellett pedig szoros barátság is összeköti a két nemzetet” - hangzott a szerdán kezdődött Magyar-Finn Testvérvárosi Konferencia megnyitóján Veszprémben a Hangvillában. A baráti kötelékeken túl a mostani találkozó még inkább megerősítheti a magyar-finn kapcsolatokat, ugyanis a konferencia olyan 21. századi témákat jár körbe, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció és a kreatív ipar, mindezt a két nemzet saját példáin keresztül.
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
Harmincadik számához érkezett az Ecoport magazin, melynek címlapján ezúttal Ozsváth Gergely „Mentha”, a Hősök zenekar egyik frontembere és a veszprémi murálok megálmodója és megvalósítója szerepel.