Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hatalmas lökés a magyar focinak

2016. június 17. 20:19
Csík Ferencet, a MLSZ Veszprém megyei igazgatóját lenyűgözte a magyar labdarúgó-válogatott eddig Eb-szereplése.

– Fantasztikus a magyar labdarúgó-válogatott eddigi produkciója az Európa-bajnokságon. A fiúk játsszák a futballt, van bennük hit és kurázsi. S ami talán ezeknél is fontosabb, rengeteg munka van a hátuk mögött, amivel igyekeznek megszolgálni azt a bizalmat, amit a magyar közönségtől kapnak – összegezte a magyar-osztrák meccs (2-0) legfontosabb tanulságait Csík Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém megyei Igazgatója, aki a csapat erősségét is megfogalmazta.

Mint mondta, kiváló közösséget alkot a magyar nemzeti tizenegy. Minden szituációban segítik egymást a játékosok, akik tudatos focit visznek a pályára. Ráadásul a támadójátékuk sem esetleges, Bernd Strock tanítványai mernek és tudnak is támadásokat építeni.

Csík szerint jó esélye van a továbbjutásra a magyaroknak, amit már szombaton kiharcolhatnak egy Izland elleni győzelemmel. – Egy fizikailag jól felépített, képzett izlandi válogatott ellen kell kiharcolni a legjobb tizenhatba kerülést, ami koránt sem egyszerű feladat. Izland biztosan komolyabban veszi a találkozót, mint ahogyan azt az osztrákok tették az első körben. Nehezebb lesz ez a csata, hiszen mi vagyunk az Eb egyik meglepetéscsapata. Az osztrákokat alaposan megleptük. Látszott a játékukon, hogy teljesen felkészületlenek bizonyos szituációkban, s ezt mi kíméletlenül kihasználtuk. Izland már komolyabban fog odaállni, kőkemény harcra számítok – tekintett előre a következő (szombat, 18.00) marseille-i meccsre.

Csík Ferenc: Kádár és Lang is követendő példaként szolgálhat a fiataloknakCsík Ferenc: Kádár és Lang is követendő példaként szolgálhat a fiataloknak

– Ötödik-hatodik éve azon dolgozunk itt Veszprémben, hogy a magyar labdarúgás előrébb lépjen. Már az Eb-kvalifikáció is bravúros eredmény, hát még a torna kezdése. Óriási lelkesedéssel tölt el ez az eredmény minket, s az egész futball szakmát, hiszen az osztrákok elleni siker azt jelzi, hogy érdemes a futballért dolgozni ebben az országban, mert ilyen csodák születhetnek – fogalmazott Csík, majd a veszprémi utánpótlásműhely eredményeit is kiemelte.

Úgy véli, az egyaránt Veszprémből induló Kádár Tamás és Lang Ádám is követendő példaként szolgálhat a fiataloknak. A korábbi kiváló labdarúgó nem lenne meglepve, ha a jövőben bővülne a Veszprémhez köthető válogatott labdarúgók száma. Megjegyezte: a fiatal generációnak is szüksége van az egy ilyen sikerekre, amelyek motiválhatják őket a profivá válás útján.

A Veszprém kezében az NB III-as szereplés kulcsa

Múlt hét szombaton 2-1-es győzelmet aratott a Veszprémi LS az Iváncsa elleni osztályozó első mérkőzésén. A visszavágót szombaton 15.00-kor rendezik az Erdész utcai sporttelepen, a párharc győztese jövőre az NB III-ban szerepelhet.

– A Veszprém kezében van a NB III-ba jutás sorsa, de nem számíthatunk könnyű visszavágóra. Az idegenbeli győzelem azonban döntő tényező lehet. Úgy vélem, hogy a Veszprémi LS hazai környezetben képes lesz arra, hogy kiharcolja az NB III-ba jutást – húzta alá Csík.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.