Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A magyarok a saját játékukat akarják folytatni

2016. június 21. 19:36 // Forrás: MTI
Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint Németh Krisztián és Lovrencsics Gergő szerint is megszokott stílusában és elszántságával kell folytatnia szereplését a magyar labdarúgó-válogatottnak a franciaországi Európa-bajnokságon, még akkor is, ha már továbbjutott csapatként lép pályára szerdán a Portugália elleni utolsó csoportmérkőzésén.

"Folytatni szeretnénk a saját játékunkat. Ez a szervezett védelmen alapszik, de persze támadni és nyerni is szeretnénk, noha várhatóan nagyobb nyomás nehezedik majd ránk az ellenfél részéről, mint amekkorát Ausztria ellen tapasztaltunk" - mondta a keddi sajtótájékoztatón Bernd Storck, aki szerint már az szép eredmény, amit eddig elért a csapata. Megjegyezte: senki nem gondolta volna, hogy a harmadik találkozó előtt Magyarország négy ponttal a négyes élén áll majd, míg Portugáliának - jelen állás szerint - győznie kell a biztos továbbjutáshoz.

A soron következő ellenfelet úgy jellemezte, hogy nemcsak a kvartett "kimagasló esélyese" volt, hanem egyben az Eb egyik favoritja is. Hozzátette, nem csak Cristiano Ronaldo világklasszis az ellenfél játékosai közül, így nem csak ő viheti a hátán az együttest.

"Ezzel együtt nincs félelmem az ellenfél miatt. Azzal foglalkozom, hogy felkészítsem a csapatot arra, mire számítson. Bátorsággal, félelem nélkül kell pályára lépniük nekik is" - jelentette ki Storck, aki a nyolcaddöntővel kapcsolatos kérdésekre nem kívánt válaszolni, mondván az még nem dőlt el százszázalékosan. Így arra sem reagált, hogy ha ez bekövetkezik a kedd esti meccsek kedvező alakulása folytán, akkor a négy sárga lapos játékosa közül lesz-e olyan, akit pihentet annak érdekében, hogy újabb büntetéssel nehogy a nyolcaddöntőt kelljen kihagynia.

Németh Krisztián - Fotók: MLSZNémeth Krisztián - Fotók: MLSZ

"Ugyanolyan határozottak akarunk lenni a portugálok ellen, mint az első két összecsapásunkon. Nem akarjuk lerombolni a rólunk kialakult képet" - jelentette ki Németh Krisztián, aki úgy fogalmazott, megkapták a "megfelelő instrukciókat" a lyoni találkozóra.

A Katarban légióskodó támadó elárulta, beszélt portugál vezetőedzőjével, Pedro Caixinhával, aki először gratulált neki a magyarok teljesítményéhez, majd viccesen arra kérte, hogy vegyék könnyebben a mostani meccset, de ő "megnyugtatta", hogy nem így tesznek.

"A legfontosabb a csapat eredményessége, nem pedig az, hogy szerzek-e gólt vagy sem. Persze ha sikerül betalálnom, akkor én leszek a legboldogabb" - mondta Németh, majd elárulta, a csapat célja a kezdetektől a továbbjutás kiharcolása volt, s reménye szerint úgy lépnek majd pályára szerdán, hogy ezt már elérték.

Lovrencsics GergőLovrencsics Gergő

Lovrencsics Gergő azt hangsúlyozta, ha már első helyen állnak, akkor ezt szeretnék is megtartani. Egyúttal megjegyezte, éppen ezért ez a meccs akkor is éles lesz, ha már nyolcaddöntősként lépnek pályára. A portugálokról szólva kijelentette, nem csak Cristiano Ronaldóra kell figyelniük, mert "az összes támadójuk életveszélyes". Hozzátette, számukra csak plusz motivációt jelent, hogy ilyen kimagasló egyéniségekkel játszhatnak.

A magyar-portugál összecsapás szerdán 18 órakor az angol Martin Atkinson sípjelére kezdődik a Parc Olympique Lyonnais-ben.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.