Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Két nap alatt 142 mérkőzés

2016. június 28. 20:37
Óriási hőség, rengeteg meccs, színvonalas strandröplabda – ez történt a SMASH első fordulójában.

Szombaton a hölgyek és a férfiak versenyét rendezték a SMASH Strandröplabda Bajnokság első fordulójában, vasárnap pedig az amatőr és a vegyes kategória résztvevői léptek homokra Balatonfüreden.

Szombaton 9.15-kor indult hosszú útjára a labda. Két pályán női, egyen pedig férfi küzdelmeket csodálhatott délelőtt a nagyérdemű. A lányok csoportmeccsei után azonban már a fiúké volt a két pálya. Mindkét kategóriában tizenhat csapat tudott nevezni, a négyes csoportokból az első két helyezett jutott a legjobb nyolc közé, a harmadik negyedik helyezettek keresztjátékkal döntötték el, hogy a kilencedik, vagy tizenharmadik pozíciót szerzik meg.

A hölgyeknél a tavalyi bajnok Dordzsceren Dádzsó - Jezerniczki Tímea páros a négy közé jutásért a Vercseg Zsuzsanna - Szokol-Humay Dea duót fektette két vállra, az elődöntőben pedig Járai Johanna - Kovács Lilla kettőst múlta felül 21:19 arányban. A másik elődöntő is rendkívül szorosra sikeredett, Ördög Rita - Koroknai Emese 22:20 -ra verte Kaszás Nóra - Sipos Regina párost. A női győztes az első fordulóban végül a Dordzsceren Dádzsó - Jezerniczki Tímea lett, így vezetik az összetett állást.

Szombaton és vasárnap is maximális számú nevező volt a SMASH-enSzombaton és vasárnap is maximális számú nevező volt a SMASH-en

A férfiak mezőnyében is jócskán találhattunk erős párosokat, végül a négy közé a rutinos Balta Krisztián - Bolvári Dániel, a pécsi Horváth Balázs - Kiss Nicholas, a budapesti Csepregi Ádám - Marko Ronkainen, valamint Ardon András - Sós Gergely verekedte be magát. A végső győzelmet az esélyesnek gondolt Horváth - Kiss kettős szerezte meg. A tavalyi címvédő Varga - Hartinger duó ötödik helyen zárt, azonban ezzel az eredménnyel elégedettek, hiszen a páros egyik tagja, Varga Jácint bokasérülése után most tért vissza a pályára.

Szombat éjjel kicsit felfrissült az időjárás azonban vasárnap virradóra már ismét tökéletes strandröplabda idő alakult ki. A huszonnégy vegyes páros mellett négy amatőr csapat is nevezett a viadalra. A háromfős csapatok között körmérkőzések, majd 1-1 helyosztó döntötte el a végső sorrendet. A rendkívül küzdelmes és kiélezett csaták végén az Őry Fanni, Pintér Máté, Pintér László trió hódította el a győzelemért járó serleget.

A legtöbb nevezést vegyes kategóriában tudták elfogadni a szervezők. A labdarúgó Európa-bajnoksághoz hasonlóan itt is hat négyes csoportban küzdöttek a csapatok, a legjobb 16 mezőnye tehát ugyanúgy alakult ki, mint az Eb-n. Már a nyolcaddöntőben is döntőnek beillő összecsapások voltak, óriási küzdelem alakult ki a továbbjutásért. Végül az első négy sorrendje a következő lett: 1. Májusi Dóra - Horváth Balázs; 2. Krankovits Tamás - Jezerniczki Tímea. 3, Kiss Brigitta - Szabó Gergely. 4, Szalontai Eszter - Szabó Gábor.

Ismét igazán eredményes napokat zárt a már hatodik éve megrendezésre kerülő SMASH, rengeteg nézőt, illetve versenyzőt vonz az esemény. A következő fordulót Zánkán rendezik, ahol még több csapat léphet majd pályára, ugyanis több pálya áll a rendelkezésre, így várhatóan bővül a nevezők listája.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.