Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elstartol a XII. Mozdulj, Balaton! programsorozat

2016. július 5. 9:04 // Forrás: MTI, Mozdulj Balaton
Szombaton indul a XII. Mozdulj, Balaton! programsorozat, amely idén 34 település 37 strandján várja a sportolni vágyókat.

A szervezők keddi közleménye szerint több helyszínre új eszközök és sportszerek kerültek. A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Vízilabda Szövetség megállapodásának köszönhetően mintegy húsz strand kap felfújható vízilabdakapukat és labdákat.

A résztvevők igényei, illetve a pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás labdarúgásban, strandröplabdában, strandkézilabdában, tollaslabdában, lábteniszben, petanque-ban, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek indítására.

A programokra július 9. és augusztus 20. között kerül sor, minden szombaton általában 14 órától. Ezen kívül a helyi szervezők még két, szabadon választott időpontot is megadnak. A sorozat augusztus 27-én Vonyarcvashegyen zárul, ahol a résztvevő strandok egy-egy kispályás labdarúgó-, strandröplabda- és streetball-csapata vesz részt a hagyományos sporttalálkozón.

A közleményben Bartsch János főszervező kiemelte, hogy a programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága, a települési önkormányzatok és városüzemeltetési szervezetek támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósul meg.


A résztvevő települések megyék szerint

Veszprém megye: Balatonakarattya, Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred (2 strand), Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő

Zala megye: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök

Somogy megye: Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos

Az idei időpontok:

Július 9., 16., 23., 30.

Augusztus 6., 13., 20. + 2 program nap

A programnapok általában 14 órakor kezdődnek, a pontos időpontokról és a + 2 programnap dátumáról a helyi szervezőknél érdemes érdeklődni.

Augusztus 27.: Vonyarcvashegy, XII. "Mozdulj Balaton!" Sporttalálkozó (a programsorozatban részvevő strandok csapatainak részvételével)

További információk: www.mozduljbalaton.hu

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.