2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Gyászmise Bujtor Istvánért

2009. október 8. 14:32
blikk.hu / vehir.hu
A színész-rendező lelki üdvéért bemutatott katolikus gyászszertartáson mintegy kétszáz családtag, barát és pályatárs vett részt.

- Családja, barátai és művészi hivatása révén sokaké volt Bujtor István. Rengeteg barátja volt, mert egyaránt tudott szeretet adni és kapni - mondta szerda este a budapesti Szent István Bazilikában Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát.

A Balázs Béla-díjas művészre emlékezők között ott volt Eperjes Károly színművész, a Petőfi Színház művészeti vezetője, Szacsvay László, Lukács Sándor, Takács Katalin és Voith Ágnes színművész, Jankovics Marcell képzőművész, rendező is.

Bujtor István szervezete szeptember 25-én adta fel a küzdelmet súlyos betegségével, amely miatt két hónapon át feküdt kómában a megyei kórházban. Halálát tüdőembólia okozta. A színész-rendezőt október 1-jén helyezték örök nyugalomra a balatonszemesi temetőben, bátyja, Latinovits Zoltán színművész nyughelyével szemben és édesapja sírja közelében.

vehir.hu

További cikkek

Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Csütörtök délutántól egész vasárnap estig tart a környék legkülönlegesebb gasztrofesztiválja, a Balaton Wine & Gourmet. A négynapos rendezvényen a régió legkiválóbb borászatai és éttermei mellett Spanyolország és Japán is képviselteti magát, mindez pedig tökéletes alkalom arra, hogy rájöjjünk, a gasztronómia igencsak túlmutat az evés-iváson: egy ország értékei is ott vannak benne.
Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban
Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban
Péntek este mutatják be Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas művész rendezését.
Magyar és finn testvérvárosok osztották meg egymással saját 21. századi módszereiket
Magyar és finn testvérvárosok osztották meg egymással saját 21. századi módszereiket
„A magyarok és a finnek az évszázadok során sohasem voltak egymás ellenségei, a rokonságunk mellett pedig szoros barátság is összeköti a két nemzetet” - hangzott a szerdán kezdődött Magyar-Finn Testvérvárosi Konferencia megnyitóján Veszprémben a Hangvillában. A baráti kötelékeken túl a mostani találkozó még inkább megerősítheti a magyar-finn kapcsolatokat, ugyanis a konferencia olyan 21. századi témákat jár körbe, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció és a kreatív ipar, mindezt a két nemzet saját példáin keresztül.
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
Harmincadik számához érkezett az Ecoport magazin, melynek címlapján ezúttal Ozsváth Gergely „Mentha”, a Hősök zenekar egyik frontembere és a veszprémi murálok megálmodója és megvalósítója szerepel.