2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Ironman vb: bravúros veszprémi eredmények

2016. október 11. 13:10
Október 8-án a hawaii Kona-szigetén rendezték az Ironman világbajnokságot, melyen két veszprémi versenyző is sikerrel mérette meg magát.

Brassay Réka, a Veszprémi Triatlon Egylet versenyzője frankfurti Európa-bajnoki győzelmével vívta ki a hawaii világbajnoki szereplés jogát. A tengerentúlon nemcsak az embert próbáló versenyszámmal – 3,8 km úszás, 180 km kerékpáros táv majd egy maratoni futószám , hanem a Kona-szigetén uralkodó szélsőséges természeti elemekkel is meg kellett küzdenie Veszprém legkitartóbb hölgyének.

Brassay Réka (archív fotó)Brassay Réka (archív fotó)

Brassay az amatőrök mezőnyében – a 35-39 évesek korcsoportjában – a tizenharmadik helyen végzett 10 óra 40 perc 14 másodperces összesített idejével (úszás: 01:04:09; kerékpár: 05:59:26; marathon: 03:27:57).

Az Ironman világbajnokság egy képben összefoglalva - fotó: Facebook - IRONMANAz Ironman világbajnokság egy képben összefoglalva - fotó: Facebook - IRONMAN

Rónaszéki Balázs Veszprém-megyei csúccsal kvalifikálta magát a vb-re átlépve a kilenc órás „álomhatárt”. A világbajnokságon 9 óra 40 perc 24 másodperces idejével az ötvenkilencedik helyet szerezte meg a 35-39 éves férfiak korcsoportjában.

Rónaszéki Balázs (archív fotó)Rónaszéki Balázs (archív fotó)

Zatkalik Dániel
Tál Dominik

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.