Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ironman vb: bravúros veszprémi eredmények

2016. október 11. 13:10
Október 8-án a hawaii Kona-szigetén rendezték az Ironman világbajnokságot, melyen két veszprémi versenyző is sikerrel mérette meg magát.

Brassay Réka, a Veszprémi Triatlon Egylet versenyzője frankfurti Európa-bajnoki győzelmével vívta ki a hawaii világbajnoki szereplés jogát. A tengerentúlon nemcsak az embert próbáló versenyszámmal – 3,8 km úszás, 180 km kerékpáros táv majd egy maratoni futószám , hanem a Kona-szigetén uralkodó szélsőséges természeti elemekkel is meg kellett küzdenie Veszprém legkitartóbb hölgyének.

Brassay Réka (archív fotó)Brassay Réka (archív fotó)

Brassay az amatőrök mezőnyében – a 35-39 évesek korcsoportjában – a tizenharmadik helyen végzett 10 óra 40 perc 14 másodperces összesített idejével (úszás: 01:04:09; kerékpár: 05:59:26; marathon: 03:27:57).

Az Ironman világbajnokság egy képben összefoglalva - fotó: Facebook - IRONMANAz Ironman világbajnokság egy képben összefoglalva - fotó: Facebook - IRONMAN

Rónaszéki Balázs Veszprém-megyei csúccsal kvalifikálta magát a vb-re átlépve a kilenc órás „álomhatárt”. A világbajnokságon 9 óra 40 perc 24 másodperces idejével az ötvenkilencedik helyet szerezte meg a 35-39 éves férfiak korcsoportjában.

Rónaszéki Balázs (archív fotó)Rónaszéki Balázs (archív fotó)

Zatkalik Dániel
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.