2020. december 1.
//
Elza névnap

Megyénk legjobbjait díjazták

2016. december 10. 12:38
Az idei évben nyújtott teljesítménye alapján Kéri Bianka atlétát és Rédli András olimpiai bronzérmes vívót választották Veszprém megye legjobb sportólójának, a Telekom Veszprém az év csapata.

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség péntek délután tartotta hagyományos sport díjátadó gáláját a Megyeházán, ahol átadták a 2016. évi Tüskés Endre-díjat, valamint a Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjat és a szövetségi elismeréseket.

Fenyvesi ZoltánFenyvesi Zoltán

Megyénk kitűnő sportolói, edzői és sportvezetői mellett Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, valamint a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Fenyvesi Zoltán is tiszteletét tette. Fenyvesi Zoltán köszöntőjében emlékeztetett: sikeres évet zárt Magyarország sportja, amelyben elévülhetetlen érdemei voltak Veszprém megye kiválóságainak is, akiknek jár a köszönet mindennapos áldozatvállalásaikért.

Király István, Tüskés Tivadarné, Tiba András és Varjas JózsefKirály István, Tüskés Tivadarné, Tiba András és Varjas József

A több évtizedes sportszolgálat elismeréseként járó Tüskés Endre-díjakat Tüskés Tivadarné, a díj névadójának édesanyja adta át. Kitüntetésben részesült a természetjárásban ötven éve tevékenykedő Király István, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség egykori aktívája, Tiba András, valamint a Veszprém Megyei Sportlövő Szövetséget közel húsz évig vezető Varjas József.

A „Veszprém Megye Legjobb Sportolója” díjakat Kozmann György és Fenyvesi Zoltán adták át elsőként gyermek kategóriában: Gaál Zsóka, a Tapolcai Városi SE sakkozója, a fiúknál pedig Bálint Benedek, a Veszprémi Honvéd SE tájfutója kapott elismerést.

A serdülők korcsoportjában Gombás Petra, a VEDAC kalapácsvetője és Kerner Martin, a Herendi Modellező SE sportolója emelkedett ki a mezőnyből az idei teljesíténye alapján.

Az ifjúságiaknak Renkó Evelin, a VEDAC atlétája és Szita Zoltán, a Telekom Veszprém kézilabdázója lett a legjobb.

Fenyvesi Zoltán, Tombor Csaba, Szita Zoltán és Kozmann GyörgyFenyvesi Zoltán, Tombor Csaba, Szita Zoltán és Kozmann György

A juniorok között két riói olimpikon, Érdi Mária, a Tihanyi Hajós Egylet vitorlázója; valamint Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub kiválósága érdemelte ki a legjobbnak járó díjat.

Stupián Anikó (edző), Kéri Bianka és Kozmann GyörgyStupián Anikó (edző), Kéri Bianka és Kozmann György

A felnőttek mezőnyében Kéri Bianka, a VEDAC futója, valamint az ötkarikás játékokon csapatban bronzérmet szerző Rédli András (Sz-L Bau Balaton Vívóklub) érdemelte ki a megye legjobb sportolója címet.

Fenyvesi Zoltán, Rédli András és Kozmann GyörgyFenyvesi Zoltán, Rédli András és Kozmann György

A szeniorok között két VEDAC-os atléta, Gosztolai Mária és Noé József teljesítményét méltatták.

Csapat kategóriában a magyar bajnok és kupagyőztes, SEHA-liga első és BL-ezüstérmes Telekom Veszprém zárt az élen.

A Telekom Veszprém képviseletében Tombor Csaba vette át a díjatA Telekom Veszprém képviseletében Tombor Csaba vette át a díjat

A speciális sportok versenyzőit is díjazták. Barad Edina, a várpalotai Bartos Sándor Általános Iskola tanulója asztaliteniszben elért eredményeiért, iskolatársa, Csere Adrienn pedig magasugrásban nyújtott teljesítménye alapján kapott díjat. Orsós Szilvia, a tapolcai Szász Márton Általános Iskola tanulója távolugrásban szerzett érdemei után, míg Takács Szimonetta, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola diákja magasugrásban elért eredményei alapján lett a megye legjobbja. Szabó László a fogyatékosok diáksportjáért díj arany fokozatát vehette át.

Végül a megyei szövetségek elismeréseit is kiosztották. Idén Demény Zoltán (asztalitenisz), Forgács Ferenc, Horváth Zoltán, Szabó József és Tari Tibor (mindannyian kézilabda), Gombkötő Zsuzsa (tájfutás) és Szalayné Zsirai Éva (természetjárás) részesült elismerésben. Koncz Jánost és Vántsa Endrét pedig testnevelő tanári szolgálataikért díjazták.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.