Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hazai BL-premier előtt az MKB VKC

2009. október 16. 7:51
Mocsai Lajos: Ez a Kielce nem ugyanaz a csapat, akiket a felkészülés során kétszer is nyolc góllal legyőztünk.

Két idegenbeli mérkőzését követően a Veszprém Arénában is bemutatkozik a magyar bajnok MKB Veszprém KC a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A mienk ellenfele a selejtezőkörből érkező lengyel bajnok Kielce lesz. Bogdan Wenta legénysége eddig bravúrosan szerepel a sorozatban. Az első körben a tavalyi EHF-kupa döntős szlovén Gorenje Velenjét győzték le hazai pályán, majd ennél is nagyobb meglepetésre pontot csentek a német Rhein-Neckar Löwen otthonából.

A bakonyi legények a felkészülés során idén már két alkalommal is megmérkőztek a lengyelekkel. Akkor mindkétszer nyolcgólos veszprémi siker született, Mocsai Lajos azonban hangsúlyozta, hogy ez nem ugyanaz az együttes.

– Nagyon kemény csatára, igazi rangadóra számítok a szombati mérkőzésen. Egy erős fizikumú, jól felkészített csapat vár ránk. Óva intek mindenkit az elbizakodottságtól. Ez a Kielce ugyanis nem ugyanaz a csapat, akiket a felkészülés során kétszer is nyolc góllal legyőztünk. Nagyon komoly játékerőt képviselnek. Világbajnoki döntős lengyel válogatott játékosok alkotják a keretet. Klasszis dán irányítójukkal, Knudsennel, beállósukkal Stojkovic-csal kiegészülve remek együttest alkotnak. S a szélsőjátékuk is kifejezetten erős – hívta fel a figyelmet Mocsai Lajos.

Az MKB hétközben tízgólos bajnoki győzelemmel hangolt a találkozóra. A Kecskemét elleni összecsapáson a vezetőedző pihentette Iváncsik Gergőt, Eklemovics Nikolát és Dejan Pericet is.

Komoly érdeklődés övezi a veszprémiek hazai bemutatkozását a sorozatban. Ezt jól jelzi, hogy a jegymester.hu információja péntek délután mindösszesen 13 db tikett vár már csak gazdára. Sőt, a hírek szerint az ellenfelet is komoly szurkolósereg kíséri el a találkozóra.

Október 17. (szombat) 17.15
MKB Veszprém KCKC Vive Targi Kielce
Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló
Veszprém Aréna
Tv:  

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.