2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Sajátos ízt adnak a helyi zenekarok

2009. október 25. 9:05
A "Ne csak hallgasd a zenét!" rendezvénysorozat részeként tartotta meg I. Zenei Konferenciáját az Élő-Zene Egyesület a Hemóban.

Az egyesület a 10 hónapos programsorozatra a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálaton keresztül nyert 2,5 millió forintot. Szombaton a Hemóba várták mindazokat, akiknek fontos a helyi könnyűzenei élet. Samu Zoltán szervezőtől megtudtuk, jelenleg 12-13 amatőr zenekarral tartják a kapcsolatot és igyekeznek minél több szereplési lehetőséget biztosítani számukra a közeli klubokban.

– A helyi zenekarok sajátos ízt adnak a környék kulturális életének. Az ő munkájukat elősegítve szeretnénk a jövőben egy próbatermet, valamint egy hangulatos klubhelyiséget létrehozni, mivel jelenleg sokan igen mostoha körülmények között kénytelenek gyakorolni.

Az Élő-Zene Egyesület meghívását elfogadta Porga Gyula, kultúráért felelős alpolgármester, aki kérdésünkre elmondta, a fiatal együtteseknek a Városi Művelődési Központ AmatőrRock elnevezésű rendezvénye havonta egyszer eddig is szereplési lehetőséget biztosított az elmúlt években. Néhány hete pedig az Expresszóban indult útnak a Roxynpad, ennek részeként Veszprém környéki amatőr rockzenekarok adnak koncerteket vasárnaponként a bulizni vágyó fiataloknak. Aki szerepelni szeretne, elsőként a város honlapján kell regisztrálnia. Ami pedig a próbákat illeti, nem volt bizakodó az alpolgármester: - Sajnos erre még nem találtunk megoldást- mondta.

A konferencián bemutatkozott a debreceni Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület által húsz éve életre keltett Rocksuli is. Szatmári Gergely előadásában elmondta, több éve tanít az intézményben, a legfiatalabb tanítványa 8, a legidősebb közel 60 éves volt. Az érdeklődők megtudhatták, milyen nehézségeken mentek keresztül az elmúlt évtizedekben, mit nyújtanak a helyi amatőröknek. A nap végén büfévacsora zárta a konferenciát, majd a Wattacukor és a Reckless helyi zenekarok adtak koncertet.

Cseh Zoltán

További cikkek

Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Csütörtök délutántól egész vasárnap estig tart a környék legkülönlegesebb gasztrofesztiválja, a Balaton Wine & Gourmet. A négynapos rendezvényen a régió legkiválóbb borászatai és éttermei mellett Spanyolország és Japán is képviselteti magát, mindez pedig tökéletes alkalom arra, hogy rájöjjünk, a gasztronómia igencsak túlmutat az evés-iváson: egy ország értékei is ott vannak benne.
Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban
Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban
Péntek este mutatják be Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas művész rendezését.
Magyar és finn testvérvárosok osztották meg egymással saját 21. századi módszereiket
Magyar és finn testvérvárosok osztották meg egymással saját 21. századi módszereiket
„A magyarok és a finnek az évszázadok során sohasem voltak egymás ellenségei, a rokonságunk mellett pedig szoros barátság is összeköti a két nemzetet” - hangzott a szerdán kezdődött Magyar-Finn Testvérvárosi Konferencia megnyitóján Veszprémben a Hangvillában. A baráti kötelékeken túl a mostani találkozó még inkább megerősítheti a magyar-finn kapcsolatokat, ugyanis a konferencia olyan 21. századi témákat jár körbe, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció és a kreatív ipar, mindezt a két nemzet saját példáin keresztül.
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
Harmincadik számához érkezett az Ecoport magazin, melynek címlapján ezúttal Ozsváth Gergely „Mentha”, a Hősök zenekar egyik frontembere és a veszprémi murálok megálmodója és megvalósítója szerepel.