Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sajátos ízt adnak a helyi zenekarok

2009. október 25. 9:05
A "Ne csak hallgasd a zenét!" rendezvénysorozat részeként tartotta meg I. Zenei Konferenciáját az Élő-Zene Egyesület a Hemóban.

Az egyesület a 10 hónapos programsorozatra a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálaton keresztül nyert 2,5 millió forintot. Szombaton a Hemóba várták mindazokat, akiknek fontos a helyi könnyűzenei élet. Samu Zoltán szervezőtől megtudtuk, jelenleg 12-13 amatőr zenekarral tartják a kapcsolatot és igyekeznek minél több szereplési lehetőséget biztosítani számukra a közeli klubokban.

– A helyi zenekarok sajátos ízt adnak a környék kulturális életének. Az ő munkájukat elősegítve szeretnénk a jövőben egy próbatermet, valamint egy hangulatos klubhelyiséget létrehozni, mivel jelenleg sokan igen mostoha körülmények között kénytelenek gyakorolni.

Az Élő-Zene Egyesület meghívását elfogadta Porga Gyula, kultúráért felelős alpolgármester, aki kérdésünkre elmondta, a fiatal együtteseknek a Városi Művelődési Központ AmatőrRock elnevezésű rendezvénye havonta egyszer eddig is szereplési lehetőséget biztosított az elmúlt években. Néhány hete pedig az Expresszóban indult útnak a Roxynpad, ennek részeként Veszprém környéki amatőr rockzenekarok adnak koncerteket vasárnaponként a bulizni vágyó fiataloknak. Aki szerepelni szeretne, elsőként a város honlapján kell regisztrálnia. Ami pedig a próbákat illeti, nem volt bizakodó az alpolgármester: - Sajnos erre még nem találtunk megoldást- mondta.

A konferencián bemutatkozott a debreceni Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület által húsz éve életre keltett Rocksuli is. Szatmári Gergely előadásában elmondta, több éve tanít az intézményben, a legfiatalabb tanítványa 8, a legidősebb közel 60 éves volt. Az érdeklődők megtudhatták, milyen nehézségeken mentek keresztül az elmúlt évtizedekben, mit nyújtanak a helyi amatőröknek. A nap végén büfévacsora zárta a konferenciát, majd a Wattacukor és a Reckless helyi zenekarok adtak koncertet.

Galéria
Sajátos ízt adnak a helyi zenekarok
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.