Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Megszűnt a felnőtt női labdarúgás Veszprémben

2017. augusztus 16. 20:14
Létszámhiány miatt szélnek eresztették az előző megyei bajnokságot negyedik helyen befejező Veszprém FC-t.

A Veszprém FC női labdarúgócsapata hosszú éveken keresztül meghatározó szereplője volt a másodosztályú nagypályás bajnokságoknak. Az NB II 2013/14-es idényében a hetedik helyen végzett az együttes. A következő szezont azonban létszámhiány miatt már a keresztpályás megyei bajnokságban kezdte meg, ahol rendre az élmezőnyben szerepelt.

Nemrégiben elkészült az előttünk álló idény sorsolása. A csapatok névsorában egy nagy hiányzóval: a Veszprém FC felnőtt együttese ugyanis nem nevezett a küzdelmekbe.

A Veszprém FC ügyvezetője, Cseresznyés Péter a vehirsport.hu érdeklődésére elmondta: a döntés hátterében létszámhiány áll. Az utánpótlást ugyanakkor nem érinti a felnőtt csapat megszűnése, a VFC leány U16-os korosztálya továbbra is megmarad az egyesületnél.

A VFC USE mentőövet dobott a női labdarúgásnak

Jó eséllyel nem marad sokáig felnőtt női futball nélkül a királynék városa. Egy évvel ezelőtt lány szakággal bővült városunk labdarúgó nevelő műhelye, a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesület (VFC USE).

A VFC USE női szakága nemrégiben elnyerte az „MLSZ kiemelt képzési központja” címet, ahol a sikerrel szereplő U16-os gárdára építenék a jövő felnőtt csapatát. Az egyesületnél jelenleg négy szakember foglalkozik a leányfocival: Weinhoffer Csaba szakágvezető munkáját Donát Máté és Csóka Benjámin edzők, valamint Farkas Kata kapusedző segíti.

– A VFC USE rangjához méltó, felnőtt nagypályás női együttes kiépítésén dolgozunk. Olyan gárda alapjait tesszük le most, amely hosszútávon, magas szinten, akár az élvonalban is megállhatja a helyét – összegezte a közeljövő terveit Rugovics Vendel, a VFC USE szakmai igazgatója.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója vármegyei foci Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója Az éllovas, bajnok Úrkút a negyedik helyezett Pápához látogat a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán. tegnap 6:02 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg vármegyei foci A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg A Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén. A bajnokság hajrája izgalmasnak ígérkezik, hiszen az első négy helyen álló együttest továbbra is mindössze hat pont válassza el egymástól. 2024. április 29. 10:05 Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! Practical VSC Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást. 2024. április 28. 18:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.