2019. október 17. // Hedvig névnap

Közel ezer résztvevő a sportágválasztón

2017. augusztus 26. 22:03
A tikkasztó hőség ellenére is sokakat bírt mozgásra az Erdész utcai sportközpontban rendezett veszprémi sportágválasztó szombaton.

Nagy érdeklődés kísérte szombaton a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete (VMTTE) által szervezett sportágválasztót, ahol számos egyesület képviseltette magát a bakonyi megyeszékhelyről és annak környékéről.

Képgalériánkért kattintson a fotóra!

Az Erdész utcai sportközpontban rendezett jó hangulatú, gördülékenyen szervezett eseményen az érdeklődő fiatalok összesen tizenhét sportágat próbálhatták ki. Megmérhették ügyességüket labdarúgásban, futsalban, kézilabdában, jégkorongban és röplabdában, s megismerkedhettek a floorballal, a barantával, a tollaslabdával, az akrobatikus rockkal, az atlétikával, a sportmászással, a cselgánccsal, a tájfutással, a tornával, a gumiasztallal, a birkózással, a kerékpározással és a triatlonnal is.

Az érdeklődőknek érdemes volt minél több mozgásformát kipróbálniuk, hiszen a regisztrációkor kapott lapon aláírásokat lehetett gyűjteni. A leadott pontgyűjtő lapokkal pedig részt vehettek a délutáni sorsoláson, ahol értékes sportszerek találtak gazdára.

Rajki Tamás szervező portálunk érdeklődésére elmondta: kifejezetten sikeresnek ítéli az első alkalommal éltre hívott rendezvényt, amelyen a regisztrációs ív szerint csaknem ezren vettek részt.

Zatkalik Dávid
vehirsport.hu

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. október 17. // Hedvig névnap