Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Átadták a Junior Prima Díjakat

2009. október 30. 8:28 // Forrás: MTI / vehir.hu
Sport kategóriában megyénkből az ajkai Kis Gergő úszót, valamint a tapolcai Rédli András vívót díjazták.

Harmadik alkalommal adták át csütörtökön a Junior Prima Díjakat sport kategóriában; idén is – csakúgy, mint az elmúlt két évben – tíz eredményes fiatal versenyző részesült elismerésben, kimagasló teljesítményükért fejenként 7000 eurót kaptak.

A szakmai zsűri döntése alapján ezúttal Csipes Tamara kajakozó, Dzsudzsák Balázs labdarúgó, Honti Kata kosárlabdázó, Hosszú Katinka úszó, Kis Gergő úszó, Marosi Ádám öttusázó, Mészáros Anett cselgáncsozó, Nemes Norbert siket vízilabdázó, Rédli András vívó, Varga József labdarúgó teljesítményét méltatták a budapesti ünnepségen.

„Pár éve egy Prima Primissima-díjátadó után beszélgettünk arról Demján Sándorral, hogy nemcsak életműveket kellene elismerni, hanem a fiatalok közül is ki kellene emelni néhány olyan sportolót, akiket példaképként lehet állítani a fiatalok és az egész ország elé. Ez a díj talán némi serkentést ad nekik a további pályafutásukhoz” – mondta köszöntőjében a díjakat átadó Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A bankelnök beszédében hangsúlyozta: három dolognak örül különösen. Egyrészt, hogy nyolc sportág képviselői lehettek jelen a díjátadó gálán, hogy végre kedvenc sportágában, a labdarúgásban is vannak olyan fiatal sportolók, akiknek az eddigi teljesítményét el lehet ismerni, és végül, hogy a soproni kosárlabdázó, Honti Kata révén a díj társalapítója, az MKB által támogatott egyik csapat is képviseltetheti magát az ünnepségen. A tíz elismert sportoló közül heten jelentek meg személyesen, Dzsudzsák Balázst, Varga Józsefet és Hosszú Katinkát szülei képviselték az eseményen. A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan kiválóságokat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket.

vehir.hu
további cikkek
Viharos széllökések Viharos széllökések ma 8:16 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. tegnap 22:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.