Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémiek verték a magyarokat / Magyarország–Szerbia 25:30 (13:16)

2009. október 30. 20:18
Peric remekelt a szerb kapuban, Vujin és Sesum is megszórta a mieinket. A szerbek megérdemelten vitték el a két pontot Füredről.

Szerbia ötgólos vereséget mért a magyar férfi kézilabda-válogatottra a Pannon-kupa 2. napján Balatonfüreden.

A Pannon-kupa mezőnye a második napon Balatonfüredre látogatott. Az első tóparti összecsapáson Tunézia 33:33-as döntetlent játszott a románokkal. Majd azt követte a szerb és a házigazda magyar együttes találkozója, amely veszprémi szempontból igazi kuriózumnak ígérkezett. Ugyanis mindkét együttes keretében öt-öt MKB Veszprém játékos kapott szerepet, bár a sérült Lapcevic ezúttal csak a pálya széléről figyelte a társakat, akárcsak Mocsai Tamás és Puljezevics Nenad a másik oldalon.

Iváncsik Gergő kettő és Gál egy találatával villámrajtot vettek a hazaiak, Nikcevic triplájával azonban hamar megfordította az eredményt az ellenfél (3:4).

A szerbek balszélsője a folytatásban is tarthatatlan volt, tíz perc elteltével ismét neki köszönhetően lépett meg csapata. Magyar részről pedig Eklemovics és Iváncsik Gergő „szállította” a gólokat (7:7).

A 20. percben Sesum kiállítását követően Vujin emberhátrányban is betalált Fazekas kapujába, miközben Dejan Peric egyre több borost tört a magyarok orra alá (9:11).

Hét perccel a szünet előtt már hárommal mentek déli szomszédaink. Csoknyai István hiába kért időt, a különbség már nem változott. A 13:16-os félidei állást Schuch alakította ki.

A fordulást követően is a szerb együttes akarata érvényesült. Fazekas hiába védett remekül, támadásban azonban hiányzott az átütő erő a magyar csapat játékából. Sesum második góljával így a 38. percben már öt volt a mieink hátránya.

A kapitány ezúttal is folyamatosan cserélt. Császár Gábor bal-, Harsányi Gergely pedig jobbátlövőt játszott, de hiába. Vilovski révén már nyolc volt közte a találkozó háromnegyedénél (17:25). Peric a veszprémi formáját idézte, bravúrok sorozatát mutatta be ezúttal is.

A végjátékban öt gólra felzárkózott a Csoknyai-csapat, pontszerzési esélyeink eddigre azonban már elszálltak. A mai napon érettebb játékot nyújtó ellenfél megérdemelten verte a tudása legjavától továbbra is messze járó magyar együttest.

Férfi kézilabda Pannon-kupa - Marian Cozma emléktorna, 2. nap:
Magyarország–Szerbia 25:30 (13:16)
Balatonfüred, 800 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok)
Magyarország: Fazekas – Iváncsik T., Gál 1, Schuch 3, Katzirz 1, Ilyés 1, Iváncsik G. 6. Csere: Eklemovics 4, Krivokapics 2, Harsányi, Gulyás 1, Császár 3 (1), Zubai 3.
Szövetségi kapitány: Csoknyai István
Szerbia: Peric – Kojic 1, Vujin 6, Stojanovic, Toskic 1, Ilic 6 (2), Nikcevic 8.
Csere: Sesum 5, Vilovski 1, Markovic 1, Tubic 1, Stojkovic, Bojinovic, Rnic, Mitrovic.
Szövetségi kapitány: Sead Hasanefendic.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/2.

További eredmény: Románia–Tunézia 33:33 (16:19)
Az állás: 1. Szerbia 4 pont, 2. Tunézia 2, 3. Magyarország 1 (53–58), 4. Románia 1 (65–73)

Nyilatkozatok:

Eklemovics Nikola: – Fiataljainknak több tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy ilyen színtű ellenfelek ellen is legyen esélyünk. Az elmúlt néhány edzés után csak ennyire futotta az erőnkből. Több időre van szükségünk, ahhoz, hogy igazi csapattá érjünk. Szerintem kevesebb gond van támadásban, mint védekezésben. Várjuk az Európa-bajnokságot, s meglátjuk, hogy ott mire leszünk képesek.


 

Zarko Sesum: – Jobban küzdöttünk, jobban akartunk, mint a magyarok. Az új edzőnkkel még csak három edzésen vagyunk túl, de mindenki meg akarja mutatni, hogy helye van ebben az együttesben. Nagyon jó csapatunk van, tudunk mi még sokkal jobban játszani ennél. A veszprémi csapattársaim ellen először léptem pályára. Furcsa érzés volt, de ilyenkor hatvan percig nincs barátság.



A 3. nap programja
Október 31. (szombat) - Veszprém Aréna
10.00 Tunézia–Szerbia
12.00 Magyarország–Románia

Galéria
Veszprémiek verték a magyarokat
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.