Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelemmel emlékeztek Cozmára / Magyarország–Románia 31:28 (21:15)

2009. október 31. 14:29
A Pannon-kupa utolsó napján a remek szélső teljesítményeket felvonultató magyar csapat legyőzte Románia legjobbjait.

A férfi kézilabda Pannon-kupa záró napján a Veszprém Arénába látogatott a mezőny. A délelőtti találkozón Szerbia tíz góllal verte a tunéziaiakat. Majd délben kezdődött a házigazda magyar és a román válogatott összecsapása. Csaknem teltház, több mint négyezer néző volt kíváncsi a helyszínen a januári Európa-bajnokságra készülő magyar nemzeti csapatra.

Az első tapsvihar Petre Cozmának szólt, aki egy félig magyar, félig román nemzeti mezt vehetett át a két ország szövetségének elnökétől.

A meccs első perceiben a szélsők villogtak. Magyar oldalon az Iváncsik-fivérek, az ellenfélnél pedig a Pick Szegedből jól ismert Ghionea termelte a gólokat. Hathatós közreműködésükkel tíz perc elteltével 7:7 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban aztán egy remek 4:0-s szériát produkáltak a mieink. Így a játékrész felére Iváncsik Tamás kettő, valamint Eklemovics és Gál találataival négyre nőtt a magyarok fórja.

A hazai együttes védelme hatékonyabban működött az elmúlt két napban látottnál. A labdaszerzéseket követően pedig könnyű gólokat lőtt a Csoknyai-csapat. Öt perccel a szünet előtt Császár hétméteresével már 18:12 állt az eredményjelzőn.

A kimondottan sok gólt hozó első játékrész végén már nem változott a különbség. Katzirz utolsó percben eleresztett lövésével 21:15-re alakította a félidei állást.

A fordulást követően Gulyás és Törő kapott szerepet a széleken. Utóbbi szélvész sebességgel viharzott végig a pályán, s a befejezéseknél is rendre higgadtnak bizonyult. A játékrész közepénél épp az ő duplájával sikerült nyolccal meglépni (28:20).

Az utolsó harmadban a közönség által pályára követelt Fazekas is lehetőséghez jutott. Puljezevicshez hasonlóan azonban neki sem sikerült a tőle megszokott teljesítményt nyújtani. Érdekesség, hogy a durvának nem nevezhető találkozón a szlovák játékvezetők összesen 32 perc kiállítást ítéltek.

A magyar együttes a hajrában kicsit kiengedett, de a győzelem nem forgott kockán. A 31:28-as diadalnak köszönhetően Csoknyai István tanítványai a torna második helyét szerezték meg Szerbia mögött és Románia előtt.

Férfi kézilabda Pannon-kupa - Marian Cozma emléktorna, 3. forduló:
Magyarország–Románia 31:28 (21:15)
Veszprém, 4100 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok)
Magyarország: Puljezevics – Iváncsik T. 7, Gál 4, Schuch, Ilyés, Eklemovics 4, Iváncsik G. 3. Csere: Fazekas (kapus), Katzirz 3, Putics, Krivokapics 1, Császár 2 (2), Gulyás, Harsányi, Törő 6, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Csoknyai István
Románia: Szabó – Ghionea 7 (2), Jurca, Rohozneanu, M. Novanc 2, Csepregi 3, Ciupotariu 3. Csere: Topescu (kapus), I. Stamate 3, Sadoveac 2, Irimescu 3, Fenici 1, A. Stamate 4, Georgescu 1, Muresan, Toma 1. Szövetségi kapitány: Petru Ghervan
Kiállítások: 18, ill. 14 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2

A torna végeredménye

1. Szerbia 6 pont
2. Magyarország 3 pont
3. Tunézia 2 pont
4. Románia 1 pont


 

Különdíjak

Tunézia legjobb játékosa: Wissem Hmam
Szerbia legjobb játékosa: Momir Ilic
Románia legjobb játékosa: Valentin Ghionea
Magyarország legjobb játékosa: Eklemovics Nikola
A torna legjobb kapusa: Dejan Peric
A torna legjobb játékosa: Marko Vujin
A torna gólkirály: Valentin Ghionea

Galéria
Győzelemmel emlékeztek Cozmára
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.