Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Gyurkáék legyőzték Éleséket / Veszprém Barabás KC–Kiskunhalas Bravotel 34:25 (15:15)

2009. október 31. 20:38
Jó második félidei teljesítményének köszönhetően értékes két pontot gyűjtött a Veszprém Barabás KC a női kézilabda NB I-ben.

A női kézilabda élvonal nyolcadik fordulójában a két győzelem mellett öt vereséget begyűjtő Veszprém Barabás KC a sereghajtó, nullapontos kiskunhalasiakat fogadta szombat este a Veszprém Arénában.

A találkozó külön pikantériája volt, hogy a vendégek kispadjára először ülhetett le Éles József. Így az egykori világválogatott, s elsőszámú veszprémi közönség kedvenc bemutatkozásként – Gyurka János személyében – egykori játékostársával nézhetett farkasszemet.

Felváltva potyogtak a találatok a meccs elején. A vendégeknél az ex-veszprémi Karsai Dóra villogott, a mieinknél pedig Veszeli tartotta a lépést három egymást követő góljával. Majd Ábrahám révén a 9. percben a vezetést is megszerezte Gyurka János hölgykoszorúja (5:4).

A folytatásban is kiegyenlített volt a játék, kétgólosnál nagyobb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. Negyedóra elteltével Kokas 7:9-re alakította az állást, majd a remek beállós teljesítményt nyújtó Ábrahám újra egyenlített.

A 20. percben a duplázó Veszelinek köszönhetően ismét a hazaiak álltak nyerésre (11:10), ellépni azonban nem tudtak ellenfelüktől. A játékrész hajrájában megint csak gyors gólváltások követték egymást. A 15:15-ös félidei állást Veszeli gyors ellentámadását követően Sipos alakította ki.

A fordulást követően jelentősen feljavult a Barabás-lányok védekezése. Az első félidőben hiányzó agresszivitásnak, valamint a kapuba csereként beállt Lengyelnek köszönhetően fokozatosan növelték előnyüket. A 37. percben Földes révén már néggyel mentek a mieink (19:15).

Háromnegyed órányi játékot követően Karsai hétméteresével és Kárpáti akciógóljával háromra felzárkózott Éles József együttese, a csereként beállt Szabadfi azonban támadásban sokat lendített az övéin. A tizenkilenc esztendős beállós négy perce alatt négyszer jutatta a gólvonal mögé a játékszert (28:22).

A hajrában Földes és Gerstmár is duplázott, Lengyel pedig ziccert is hárított. A Barabás így kilenc gólos győzelmet aratott,s rendkívül fontos két ponttal gazdagodott.

Női kézilabda NB I, 8. forduló:
Veszprém Barabás KC–Kiskunhalas Bravotel 34:25 (15:15)
Veszprém, 300 néző. Vezette: Medve, Nagy
Veszprém: Hoffmann – Földes K. 3, Weigel 2, Ábrahám 6 (2), Veszeli 10 (8), Pollakova 2, Horváth 4. Csere Lengyel (kapus), Smidéliusz 1, Szabadfi 4,Gerstmár 2 (2), Bognár.
Vezetőedző: Gyurka János
Kiskunhalas: Stancuta – Kokas 3, Sipos 4, Rábai 1, Papp 1, dr. Karsai D. 8 (2), Szarka 5. Csere: Pető (kapus), Kárpáti 1, Virág 1, Juhász, Karsai R. 1.
Vezetőedző: Éles József
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 10/10, ill. 3/2

Nyilatkozatok

Éles József: – Amíg az első félidőben bírtuk kondícióval és energiával, addig érzésem szerint nem okoztunk csalódást. A második játékrészben teljesen elfogyott a szufla, s ez okozta a kialakult különbséget. Megítélésem szerint sokkal többet tud ez a csapat, de minden mérkőzés visszavezethető a kondíció hiányára. Ezen kell elsősorban javítanunk, s bízzunk benne, hogy akkor jobbak leszünk.




 

Gyurka János: – A második félidőben több lábmunkával próbáltuk megoldani a védekezésünket, s leütközni a veszélyes zónában lévő embereket. Ebből aztán már működtek az indításaink is, ami örömteli számomra. Nyilvánvaló, hogy ez a csapat többet tud, s ezt már többször sikerült bizonyítanunk. Nagyobb elánnal és hittel kell felállni az ellenfeleinkkel szemben, s ennek biztos, hogy meglesz az eredménye. Éles Józsival köszöntöttük egymást, s kívántam neki sok szerencsét a csapatával. Bízom benne, hogy ő is véghez fogja vinni a rábízott feladatot.

 

Szabadfi Ágnes: – Nagyon örülök a győzelmünknek. Úgy érzem, hogy a második félidőben sikerült megvalósítanunk azt, amit kért tőlünk Gyurka János vezetőedző. Több lábmunkával játszottunk, s ez hozta meg a sikert.









Galéria
Veszprém Barabás KC – Kiskunhalas Bravotel 34:25 (15:15)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.