Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ráijesztett a TFSE a Veszprémre / Veszprémi Egyetemi SC–TFSE 3:1 (–18, 14, 15, 17)

2009. november 2. 13:38 // Forrás: Magyar Röplabda Szüvetség
A Veszprémi Egyetemi SC hazai pályán 3:1-re nyert a TFSE ellen a női NB I alapszakaszának hetedik fordulójában.

 A bakonyiak öt győzelmükkel és két vereségükkel az élmezőnybe tartoznak, a fővárosiak továbbra is nyeretlenek.

A meccseit szinte kivétel nélkül rosszul kezdő fővárosiak Jáka Szilvia triplájával és Naszvadi Sára ütésével gyorsan elléptek (0:4), de a bakonyiak időben ébredtek és hamar felzárkóztak (4:5). Környei Dóra rendkívül technikás megoldásával egyenlített a házigazda (7:7), de a rossz nyitások, valamint Karácsonyi Júlia gyönyörű blokkja miatt nem tudta átvenni a vezetést. A folytatásban Sákovics Virág remek szervái keserítették meg a veszprémiek életét, ezért Oláh János edző időt kért (8:12). Megint kezdhette előröl a zárkózást a hazai együttes. Kovács Anikó és Jezerniczki Tímea is eredményes volt, de a pontosan és lelkesen röplabdázó TF nem adta meg magát (11:16)!

Hátrányban volt, ráadásul elkezdett hibázni a VESC, ez az álmoskönyvek szerint nem sok jót ígért... Jáka Szilvia sáncolta Földesi Nóra ütését, majd Radnóti Andrea hibázott egy hosszú labdamenet végén. Fritz Ágnes is kiosztott egy blokkot a veszprémi csapatkapitánynak, Kovácsnak, majd Sákovics erőszakossága eredményezett pontot. Környei Dóra előbb a hálóba, majd a vonalon túlra bombázott, nem csökkent a hazaiak hátránya (15:21). Földesit Pintér Eszter váltotta, Jáka egy újabb blokkal hamarosan őt is felavatta. A kitűnően mezőnyöző TFSE sallangmentes, pontos játékkal szerzett előnyt (18:25, 0:1).

Naszvadi Sára pontja és Környei rontása indította a második etapot, Jezerniczki szépített, Környei pedig javította előbbi bakiját, s egyenlített (2:2). Nagy különbség volt a két együttes között, hogy amíg a fővárosiak könnyed, lendületes röplabdát mutattak be, addig a hazaiak görcsösen próbálkoztak. Néhány TF-hiba után először vezetett a Veszprém (6:5), és ez feloldotta az eredménytelenség okát, a görcsöt. Nekilódultak a bakonyiak, és az edzőlegendának, Dr. Kotsis Attilánénak hamar időt kellett kérnie (10:6). Összeállt a hazai mezőny, támadásban pedig Kovács Anikó olyan agresszivitással bombázta az ellenfél térfelét, mint aki vért ivott!

Nem tört meg a TF lelkesedése, de a VESC átvette az irányítást, és ezzel nem tudott mit kezdeni a látogató (14:8). A második technikai időnél már nyolc pont volt a különbség, s úgy tűnt, a veszprémiek megtalálták riválisuk játékának ellenszerét. Nem volt megállás, ekkorra már Környei is belőtte magát, szinte minden ütése pontot eredményezett. Tobak Eszter ászt nyitott, de itt néhány pillanatra megtorpant a házigazda, mert Naszvadi előbb kipattintotta a labdát a blokkról, majd ügyesen ejtett a pálya közepére. Jezerniczki ütött középről, majd Jáka Szilvia következett, a játszma pedig Szelle Dóra pontos ejtésével zárult (25:14, 1:1).

Jól kezdte a harmadik szettet a Veszprém (3:1), ebben a szakaszban Szelle Dóra remekelt. Az első részben bravúros mezőnymunkájával tűnt ki, a második periódusban aztán támadásban is egyre jobban teljesített. A hazaiak előnye az első technikai időnél jelentős volt (8:3), de a rövid szünet után elkezdett zárkózni a TF (11:7). Megrázták magukat a házigazdák, új lendületet vettek, és ismét elléptek ellenfelüktől (17:9). Pintér Eszter pontjaival menetelt a VESC, amely tízzel vezetett, amikor Kintli Tímea is játéklehetőséget kapott (20:10). A végén Andrási Réka nyitásai révén még szerzett néhány pontot a fővárosi csapat, de a hazaiak Környeinek köszönhetően megnyerték a szettet (25:15, 2:1).

Jezerniczki és Környei pontjaival kezdődött a negyedik felvonás, a TFSE részéről Karácsonyi Júlia szépített. Szelle továbbra is rendkívül termékeny volt, de Pintér sem maradt el tőle, magabiztosan őrizték előnyüket a bakonyiak (14:7). Látványos, élvezetes volt a játék, mert a vendégek továbbra is dicséretesen küzdöttek, nem adták fel a meccset. Esélyük azonban az idő múlásával egyre kevesebb volt, mert a hazaiak közül mindenki hozzátett valamit a sikerhez, amely így nem is maradt el (25:17, 3:1).

A mérkőzés legjobbja
Régóta várták a veszprémiek azt a remek teljesítményt Szelle Dórától, amelyet ezúttal nyújtott! Kiválóan mezőnyözött, és a második játszmától kezdve a támadásai is rendkívül hatékonyak voltak. Ő volt a meccs legjobbja! A győztes csapatban Környei Dóra rosszul kezdett, de ahogy a csapat összteljesítménye javult, ő is egyre kevesebbet rontott, s végül jelentős szerepe volt a sikerben, ahogyan Jezerniczki Tímeának, és a csereként pályára lépő Pintér Eszternek is! A fővárosiak közül Sákovics Virág, Jáka Szilvia és Naszvadi Sára tűnt ki.

A két csapat november harmadikán, kedden 19 órától a TFSE otthonában a Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén ismét találkozik.

NB I, nők, alapszakasz, 7. forduló:
Veszprémi Egyetemi SC–TFSE 3:1 (–18, 14, 15, 17)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Stefik, Szabó Zs.
Veszprém: Tobak 2, Kovács A. 11, Szelle 14, Környei 14, Földesi 1, Jezerniczki 14. Csere: Vida (liberó), Pintér 10, Kintli T., Erdősi. Edző: Oláh János
TFSE: Sákovics 3, Karácsonyi 4, Naszvadi 11, Jáka Sz. 12, Radnóti 1, Fritz 5. Csere: Fischer (liberó), Andrási R. 5, Hóbor V. Edző: Dr. Kotsis Attiláné
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:4, 4:5, 8:12, 11:16, 15: 21, 17:23. 2. játszma: 8:5, 15:8, 19:10, 23:13. 3. játszma: 8:3, 16:9, 20:10, 23:11. 4. játszma: 8:4, 14:7, 20:12, 23:16

Edzői értékelés

Oláh János: – A vártnál nehezebben nyertünk az egyre jobban játszó TF ellen.
Dr. Kotsis Attiláné: – Most legalább volt játék a mi részünkről is! Egy hatékony ütőjátékos és egy blokkoló hiányzik a csapatból. Sok a hiányosságunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.