Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiszenvedte a két pontot a Füred / Balatonfüredi KSE–FTC 22:20 (8:7)

2009. november 5. 7:48 // Forrás: balatonikse.hu
A Balatonfüredi KSE 22:20-ra legyőzte a Fradit a férfi kézilabda élvonal szerdai találkozóján. Matic vesztes meccsen debütált.

Az MKB elleni meccs után azt nyilatkozta az Ügyvezetőnk, Bene Tamás, hogy a Fradi ellen, ha kell vért izzadva, de győzni kell. Igaza lett. Vért izzadtunk - a pályán a játékosok, de a nézőtéren a drukkerek is - de győztünk. Olyannyira nagy volt a feszültség, hogy szinte robbant a hármas sípszó után. Közönségünk úgy ünnepelt, mint a tavalyi évad végén, pedig "csak" egy újoncot győztünk le. Persze ez a mai meccs nem itt kezdődött, hanem az ezt megelőző nyolc fordulóban sikerült olyan gátakat felépítenünk, hogy bizony összeszorult gyomorral jöttünk ki a pályára. Pedig a felkészülés során könnyedén, játékosan győztük le, a már akkor is stabil NB I-es középcsapattá erősített újoncot. Azóta sajnos nagyot fordult velünk a világ és sok okból összetevődően, de egy pocsék időszakot tudhatunk (tudhatunk?) magunk mögött. Így a Fradi elleni hazai meccs - a tervekkel ellentétben - ki-ki meccsé lépett elő és nekünk az ellenfélen túl magunkat is le kellett győznünk.

Nem úgy indult, hogy ez sikerülni fog. A 13. percben tudtuk először bevenni a legszebb napjaira emlékeztetően védő Perger kapuját és csak a félidő felén túl sikerült először egyenlítenünk. Az egészben az volt a szörnyű, hogy egy legalább hozzánk mérhetően ideges ellenfél, egy kifejezetten gyengén játszó ellenfél ellen sikerült ezt a produkciót nyújtanunk. 22 percnek kellett eltelnie, hogy először tudjunk vezetni, amit nagy szerencsével a félidő végén is elmondhattunk magunkról.

A második játékrész hatodik percében sikerült kettővel ellépnünk - már önmagában ez a kettővel ellépés egy ellentmondás, de nem ezen a meccsen - és Szabó Imre hetest is hárított, de nem billent át a lelki mérleg a javunkra, mert a vendégek fordítani tudtak. Az 52. percben még náluk volt az előny, sőt heteshez jutottak, de Jimmynk ezt is védte. Talán ez billentette át azt a patikafinomságú lelki mérleget a javunkra, mert két elcsípett labdával fordítani tudtunk. Kétszer még egyenlített a Fradi, de a legfontosabb két percet, az utolsókat mi hoztuk 2:0-ra. Ezzel győztünk, illetve azzal, hogy elhittük, hogy rossz játékkal, kúszva, mászva, szenvedve is lehet győzni. Először önmagunkat, a kishitűségünket, a meg-megremegő térdeinket, a görcsbe ránduló gyomrainkat kellett legyőzni, aztán az ellenfelet.

Nem véletlenül ünnepelt felállva a füredi publikum. Hálás volt ezért a küzdelemért, a győzelem mindent feledtető öröméért. És nem véletlenül robbant ki az öröm a fiúkból. Nagy teher alól szabadultak fel. Most ezt a terhet letudva kell készülni a továbbiakra. Valami fontosat - a győzelem ízét - visszahozott a csapat Füredre.

Serdülőink egy nagyon jó meccsen diadalmaskodtak a Fradi jó erőkből álló korosztályos csapata ellen. Szoros meccs volt, mert ellenfelünk rendre két gólon tudta magát tartani, csak az utolsó öt percben tudtuk magabiztossá tenni a győzelmet. Ezzel Székely Kristófék továbbra is veretlenül vezetik a mezőnyt.

Ifistáinknál ismét bevetésre kerültek a serdülőmeccs hősei, míg ellenfelünk pihent erőket vetett harcba. A mieinken azonban nem látszott meg a fáradtság, így a félidőig csak egygólos hátrányba kerültünk. Már ez is dicséretes volt, de amit a második játékrészben produkáltak, azt sokáig nem feledik. Egyszerűen lehúzták a rolót és 17 perc alatt mindössze egy gólt kaptak. Így nem csoda - ha izgalmas végjáték után, de teljesen megérdemelten - győzni tudtak és ezzel a középmezőny élére ugrottak.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, 12. forduló (előrehozott mérkőzés):
Balatonfüredi KSE–FTC 22:20 (8:7)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Bonifert, Oláh
Balatonfüred: SZABÓ I. – TOMBOR 10 (3), Kovács Gy., Horváth R., Kis Á., Szöllősi 2, PÁSZTOR 5. Csere: Szathmári (kapus), Salamon, Lelkes 2, Frey 3 (1), Bakos D.
Vezetőedző: Velky Mihály
FTC: PERGER – Harsányi 3 (3), Kiss I. 1, SÁNDOR 3, Mazák 2, Czina, Németh T. 3.
Csere: Tóth K. (kapus), SAVON 5 (2), Wieszt K. 2, Molnár, Hastik, Kleis 1 (1), Wieszt Zs.
Vezetőedző: Vladan Matic
Az eredmény alakulása. 12. p.: 0:3. 14. p.: 1:4. 19. p.: 4:4. 24. p.: 6:5. 37. p.: 12:10. 42. p.: 13:13. 49. p.: 15:16. 52. p.: 17:16. 53. p.: 17:18. 58. p.: 20:19
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 8/6

Edzői nyilatkozatok

Velky Mihály: – Nagy csatában sikerült megszereznünk első hazai győzelmünket. Nem játszottunk jól, de óriási küzdöttünk.

Vladan Matic: – Férfias küzdelemben, becsületesen küzdöttünk, jól védekeztünk, de a húsz dobott gól kevés.

serdülő: BKSE -FTC 36:31 (18:16)
lj. góldobók: Kemény 9; Székely, Bóka 8-8; Szöllősi B. 6; ill. Szöllősi Á., Varga 5-5.

ifi: BKSE - FTC 21:20 (12:13)
lj. góldobók: Boda 7;Szöllősi B. 4; Bóka, Székely 3-3; ill. Hegedűs 8; Sütő 3.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.