Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyílt a felújított Játékszín

2009. november 10. 8:54 // Forrás: Petőfi Színház
Eperjes Károly bejelentette: kezdeményezték a megyegyűlésnél, hogy a kamaraszínházat Bujtor-Latinovits Játékszínre kereszteljék át.

A másfél éve zárva tartó Latinovits Zoltán Játékszín felújítása mintegy 7 millió forintba került. A munkálatok júliustól augusztusig tartottak, melyek során elsősorban belső építészeti átalakításokat végeztek az épületben.

- Büszkék vagyunk arra, hogy ha csak rövid ideig is, de magunkénak tudhattuk Latinovits Zoltánt, akinek a veszprémi színházi szerepei és rendezései egyaránt országos hírűek voltak. Ugyanilyen büszkék vagyunk arra is, hogy testvére, Bujtor István szűk két esztendőre velünk volt, és a színház jó gazdájaként meg tudta teremteni az anyagi feltételeket, hogy a Játékszín újra megnyílhasson. Nélküle ma biztosan nem állnánk itt, hiszen szívügye volt ez a hely, szakmai okokból és testvére emléke miatt is - mondta el Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke a hétfői megnyitón.

Az ünnepségen Eperjes Károly, a Petőfi Színház művészeti tanácsadója bejelentette, kezdeményezik a megyegyűlésnél, hogy a játszóhelyet a jövőben Bujtor-Latinovits Játékszínnek nevezzék. Elmondta, később a két névadó emlékére közös kiállítás is nyílna az előtérben, valamint az épület falára a Latinovits emléktábla mellé Bujtor István bronzplakettjét is szeretnék elhelyezni.

Az avatószalagot Eperjes Károly, Frenreisz Károly, Bujtor István testvére és özvegye, Judit asszony, valamint Bujtor Anna és Balázs, az elhunyt színművész gyermekei  vágták át. A megnyitón Kőrösi Csaba, a színház művésze Latinovits Zoltán Ködszurkáló című művéből olvasott fel részleteket.

A Játékszínben november 13-án kezdődik az évad, Gáspár Sándor és Kerekes Éva színművészek a Pulóvergyűjtő című darabot mutatják be.

Galéria
Megnyílt a felújított Játékszín
vehir.hu
további cikkek
Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója nemrégiben kapott Pro Urbe érdemérmet Veszprém város önkormányzatától. Kiemelkedő munkáját mi sem bizonyítja jobban, mint a 2023-as év sikeressége, ennek pontos részleteiről őt kérdeztük. Markovits Alíz korábban már Kőszeg városában bizonyított, mára erős kötődése van Veszprém felé is, így lánya ősszel veszprémi gimnáziumban kezdi meg tanulmányait. Az EKF sikeréről, eredményeiről, a 2023-as év nehézségeiről kérdeztük a vezérigazgatót. ma 12:47 Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv kultúra Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv Nem pusztán egy fordulatos élettörténetet, hanem egy kulturális lenyomatot, egy korleírást is kaphat az 1970-es évektől napjainkig az, aki kezébe veszi a nyomdából alig pár napja megérkezett veszprémi könyvet, ami két veszprémi újságíró tollából született, a központi szereplője pedig az a lemezlovas, akinek a nevét nem kell bemutatni azoknak, akik életük során legalább egyszer megfordultak Veszprém, vagy a környék valamelyik diszkójában: „Tóthjózsi”. 2024. szeptember 14. 12:37 Elfoglalta új helyét a millenniumi emlékmű, de az átalakulása nem állt meg Elfoglalta új helyét a millenniumi emlékmű, de az átalakulása nem állt meg Elkészült a talapzat, befejeződött a restauráció, csütörtök délután pedig megtörtént a millenniumi emlékművének újra avatása immáron a Szabadság téren. A munkálatok folytatódnak, a tér a következő hónapokban fog csak átalakulni, a mostani esemény mégis emlékezetes marad Veszprém kultúrtörténetében, hiszen egy hosszadalmas polgári vita zárulhatott le ezzel együtt. Ugyanakkor a szobor könnyen lehet, hogy néhány emberöltő múlva már nem ezt az arcát fogja mutatni, ehhez viszont az sem kell, hogy áthelyezzék, vagy sokat simogassák az emberek. 2024. szeptember 12. 22:13 Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ Navracsics Tibor: ’Egy régió álma vagy egy álom régiója?’ A 2023-as év különleges mérföldkő volt Veszprém és a Bakony-Balaton régió számára: a város viselhette az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ez a rangos elismerés nem csupán a kulturális programok gazdagságára és sokszínűségére adott alkalmat, hanem lehetőséget biztosított arra is, hogy a város és a térség újrapozicionálja magát mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. 2024. szeptember 13. 11:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.