2020. július 11. // Nóra, Lili névnap

Női röplabda: Előrelépés keserű szájízzel

2018. május 28. 16:44
A nemrég lezárult szezonban előrébb lépett városunk női röplabdacsapata, de ez főként a rutinos visszatérők érdeme, a hátország cserben hagyta Holdinger Szilárd vezetőedzőt.

Szinte teljesen új kerettel vágott neki a nemrég lezárult harmadosztályú női röplabda-bajnokság küzdelmeinek a Veszprémi Egyetemi Sport Club együttese. Holdinger Szilárd vezetőedző előtt embert próbáló feladat állt: az idény elején egy csapat tizenéves lányt kapott kezei közé, akik között olyan is akadt, aki már a bemelegítés közben kifulladt.

Ha ez egy hollywoodi történet volna, akkor most azzal folytathatnám, hogy a csapatszellem, a kemény munka, a vér és veríték bizony megtette hatását, s a lányok saját árnyékukat átlépve sikert sikerre halmozva örvendeztették meg trénerüket.

A Bakonyban azonban más szelek fújtak: mint megtudtuk, Holdinger Szilárd legtöbb erejét az emésztette fel az idény első felében, hogy kikönyörögjön magának egy kezdőcsapatnyi röplabdást, akik hajlandóak játékra jelentkezni meccsnapon.

Nem erre számított a szezon elején – archív fotónkon Holdinger SzilárdNem erre számított a szezon elején – archív fotónkon Holdinger Szilárd

– Csalódtam a lányokban. Úgy nem lehet fejlődni, ha a heti három edzés helyett havonta egyszer jön tréningezni valaki. Biztos, hogy én is hibáztam, hiszen nem tudtam megfelelően motiválni a lányokat, de úgy érzem, mindent megpróbáltam. Folyamatosan kértem a lányok visszajelzését, ilyenkor egy-két hétig normalizálódott a helyzet, majd megint jöttek az elmaradozások a társaság többségétől. Ha pedig nincs munka, eredményesség sem lesz – kezdte értékelését kissé bosszúsan Holdinger Szilárd, akit a télen rutinos visszatérőkkel tudta megerősíteni keretét.

– A szezon második felében ebből kifolyólag jöttek is az eredmények, csak az élcsapatoktól, a Balatonfüredtől és a Székesfehérvártól kaptunk ki. Összességében huszonháromszor léptünk pályára ebből kilencszer győztünk, ami mindenképp előrelépés a tavalyi szezonhoz képest – zárta gondolatait a gárdát utolsó előtti helyre kormányzó edző.

Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röpldabda női röplabda NB II Nyugat rájátszás 1-4. 2. 2020. március 7. 17:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Röpisuli SE 3-2
röplabda női röpldabda NB II rájátszás 1. 2020. február 29. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Érd 3-0
röpldabda női röplabda NB II Nyugati A csoport, 2019/2020 18. 2020. február 23. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC RÖAK Elmaradt (3-0)
Zatkalik Dániel

További cikkek

Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as szezon hazai bajnoki és kupasorozatait.
Jövőre már valódi cél lehet a feljutás
Jövőre már valódi cél lehet a feljutás
A koronavírus-járvány miatt egyelőre még a másodosztályú női röplabda-bajnokság is szünetel. A rájátszás nyugati csoportjában listavezető veszprémiek vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit a vehir.hu kérdésére elmondta: a bajnokság végkimenetétől függetlenül a következő idényben sajnos még nem tudnák vállalni az élvonalbeli tagságot.
A minőség a különbség
A minőség a különbség
Az elmúlt idényben mutatott jeles szereplés után, a 2019/20-as kiírásban is célkitűzésként szerepel a dobogó elérése városunk NB II-es női röplabdacsapatának életében. Szokolikné Kalmár Judit viszont már csak edzőként segíti tanítványait a cél megvalósításában.
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hiszen gyorsan kellett fejlődniük, ők azonban nagyon akartak. Nem voltak könnyű edzéseink, ugyanis a kemény munka híve vagyok, de az egész idény során mindenben partnerek voltak – árulta el az NB II 2018/19-es idényében ezüstérmet szerző VESC női röplabdacsapatának játékos-edzője, Szokolikné Kalmár Judit.
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
A veszprémi Lovassy László Gimnázium V-VI. korcsoportos együttese harmadik helyezést ért el röplabda diákolimpia „B” kategóriás országos döntőjében.
2020. július 11. // Nóra, Lili névnap