Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már Veszprémben is elérhető a sportolók csodafegyvere

2018. június 5. 18:29
A hidegterápiás – más néven krioszaunás – kezelés fokozza az immunrendszer működését, serkenti a bőr anyagcseréjét, segíti a test regenerációját, csökkenti a mozgásszervi fájdalmakat, s még a túlsúly ellen is hatékony lépés. Próbálja ki Ön is a Veszprém Arénában!

A hidegterápiát évszázadok óta alkalmazza az orvostudomány, izomfájdalmak és különböző bőrbetegségek kezelésére. A mai modern gyógyszerek és más gyógyhatású készítmények megjelenése előtt bevett szokás volt, hogy jégbe merüléssel, szélsőségesen hideg hőmérséklet alkalmazásával gyógyították a páciensek panaszainak egy részét.

A módszer a modern kor vívmányának köszönhetően most reneszánszát éli. A krioszaunákban akár mínusz 170 Celsius fokra is le tudják hűteni a levegőt. Ez a szélsőséges hőmérséklet sokként hat az emberi szervezetre, amely minden energiatartalékát a túlélésre mozgósítja. A hidegterápia pozitív hatással van az immunrendszerre, felgyorsítja a bőr anyagcseréjét, de narancsbőr és túlsúly esetén is látványos eredményeket lehet elérni használatával, mivel egy-egy kezelés alkalmával akár 2000 kalóriát is elégethet a szervezet.

Az 1. Futsal Veszprém gólzsákja, Tatai József is rendszeresen használja a krioszaunátAz 1. Futsal Veszprém gólzsákja, Tatai József is rendszeresen használja a krioszaunát

Az izmok regenerációját is felgyorsítja, s a mozgásszervi fájdalmakat is megszünteti a kezelés. A teljesítőképesség is növelhető a hidegterápia rendszeres alkalmazása során. Nem véletlen, hogy a világ legkiválóbb sportolói – mint Cristiano Ronaldo vagy Lebron James – is rendszeresen látogatják a krioszaunákat. A Veszprém Arénában bárki által igénybe vehető szolgáltatást a helyi sportklubok nagyjai is előszeretettel látogatják: ide járnak feltöltődni a Telekom kézisei, a kosarasok, a futsalosok és a focisták is. A teljes mértékben biztonságos kezelés nem csak sportolóknak ajánlott: egészséges embereknél jó stressz-levezető technikának bizonyult.

De hogy is néz ki pontosan egy kezelés?

Egy hengerbe állva, nyaktól lefele körülölel minket a folyékony nitrogén által folyamatosan lehűlő levegő, amely a háromperces kezelés során akár mínusz 170 Celsius-fokot is elérheti. A fájdalommentes kezelést a szakképzett személyzet folyamatosan felügyeli, így bármikor megszakítható a művelet, ha bármilyen probléma felmerülne. A hidegterápia nem ér véget, a „jégkamrából” kilépve sem: jó húsz percig érezhető jótékony hatása.

Mely panaszok esetén ajánlott a hidegterápia alkalmazása?

  • krónikus ízületi gyulladások
  • izomfájdalom
  • a gerinc degeneratív betegségei
  • pikkelysömör vagy más bőrbetegség
  • ízületet érintő műtétek utáni rehabilitáció

A krioszauna használatának további előnyei:

  • csökkenti a bőr cellulitisz tartalmát
  • erősíti a hajat és a körmöket
  • természetesen módon regenerálja a sejteket
  • fogyókúrát kiegészítő kezelésnek is tökéletes
  • segíti a jó állóképesség fenntartását
  • stresszoldó hatású: javítja az általános közérzetet, depresszió és alvászavar kezelésére is alkalmas lehet

A krioszauna keddenként és csütörtökönként 09:00-10:00 valamint 17:00-18:00 között használható a Veszprém Arénában.

Időpontfoglalás a következő telefonszámon: +36309726154, Zsigmond Györgynél érhető el.

(x)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.