2020. február 28. // Elemér névnap

Már Veszprémben is elérhető a sportolók csodafegyvere

2018. június 5. 18:29
A hidegterápiás – más néven krioszaunás – kezelés fokozza az immunrendszer működését, serkenti a bőr anyagcseréjét, segíti a test regenerációját, csökkenti a mozgásszervi fájdalmakat, s még a túlsúly ellen is hatékony lépés. Próbálja ki Ön is a Veszprém Arénában!

A hidegterápiát évszázadok óta alkalmazza az orvostudomány, izomfájdalmak és különböző bőrbetegségek kezelésére. A mai modern gyógyszerek és más gyógyhatású készítmények megjelenése előtt bevett szokás volt, hogy jégbe merüléssel, szélsőségesen hideg hőmérséklet alkalmazásával gyógyították a páciensek panaszainak egy részét.

A módszer a modern kor vívmányának köszönhetően most reneszánszát éli. A krioszaunákban akár mínusz 170 Celsius fokra is le tudják hűteni a levegőt. Ez a szélsőséges hőmérséklet sokként hat az emberi szervezetre, amely minden energiatartalékát a túlélésre mozgósítja. A hidegterápia pozitív hatással van az immunrendszerre, felgyorsítja a bőr anyagcseréjét, de narancsbőr és túlsúly esetén is látványos eredményeket lehet elérni használatával, mivel egy-egy kezelés alkalmával akár 2000 kalóriát is elégethet a szervezet.

Az 1. Futsal Veszprém gólzsákja, Tatai József is rendszeresen használja a krioszaunátAz 1. Futsal Veszprém gólzsákja, Tatai József is rendszeresen használja a krioszaunát

Az izmok regenerációját is felgyorsítja, s a mozgásszervi fájdalmakat is megszünteti a kezelés. A teljesítőképesség is növelhető a hidegterápia rendszeres alkalmazása során. Nem véletlen, hogy a világ legkiválóbb sportolói – mint Cristiano Ronaldo vagy Lebron James – is rendszeresen látogatják a krioszaunákat. A Veszprém Arénában bárki által igénybe vehető szolgáltatást a helyi sportklubok nagyjai is előszeretettel látogatják: ide járnak feltöltődni a Telekom kézisei, a kosarasok, a futsalosok és a focisták is. A teljes mértékben biztonságos kezelés nem csak sportolóknak ajánlott: egészséges embereknél jó stressz-levezető technikának bizonyult.

De hogy is néz ki pontosan egy kezelés?

Egy hengerbe állva, nyaktól lefele körülölel minket a folyékony nitrogén által folyamatosan lehűlő levegő, amely a háromperces kezelés során akár mínusz 170 Celsius-fokot is elérheti. A fájdalommentes kezelést a szakképzett személyzet folyamatosan felügyeli, így bármikor megszakítható a művelet, ha bármilyen probléma felmerülne. A hidegterápia nem ér véget, a „jégkamrából” kilépve sem: jó húsz percig érezhető jótékony hatása.

Mely panaszok esetén ajánlott a hidegterápia alkalmazása?

 • krónikus ízületi gyulladások
 • izomfájdalom
 • a gerinc degeneratív betegségei
 • pikkelysömör vagy más bőrbetegség
 • ízületet érintő műtétek utáni rehabilitáció

A krioszauna használatának további előnyei:

 • csökkenti a bőr cellulitisz tartalmát
 • erősíti a hajat és a körmöket
 • természetesen módon regenerálja a sejteket
 • fogyókúrát kiegészítő kezelésnek is tökéletes
 • segíti a jó állóképesség fenntartását
 • stresszoldó hatású: javítja az általános közérzetet, depresszió és alvászavar kezelésére is alkalmas lehet

A krioszauna keddenként és csütörtökönként 09:00-10:00 valamint 17:00-18:00 között használható a Veszprém Arénában.

Időpontfoglalás a következő telefonszámon: +36309726154, Zsigmond Györgynél érhető el.

(x)

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. február 28. // Elemér névnap