2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap

Nemzetközi sikerek és olimpiai kvalifikációs pontok

2018. június 23. 7:30
Nagyon kemény versenyhétvégén vannak túl a veszprémi bringások, akik több fronton is várakozáson felül teljesítettek.

Remekelt a VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team a Csömörön rendezett verseny nemzetközi mezőnyében. Az olimpiai mountain bike versenyszám (XCO) C1-es besorolású viadalán az U11-es lányoknál Bokros Kincső, az U13-as fiúknál pedig Gergely Koppány szerzett bronzérmet.

Az U15-U17-es korcsoportban egy rendezői hiba miatt új rajtot rendeltek el, amit az esti órákra halasztottak, azonban a másnapi horvátországi verseny miatt ezt több veszprémi kerékpáros is kihagyott. Azok viszont, akik elindultak, odatették magukat, így az U15 és U17-es lányoknál Orosz Lilo és Trócsányi Laura is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az elit kategóriában Haffner Kata az 5. helyével már olimpiai kvalifikációs pontokat szerzett, a junioroknál Fülöp Ádám a 4. helyen végzett.

Másnap a horvátországi Samoborban, szintén C1-es XCO versenyen álltak rajthoz a veszprémi klub utánpótlás versenyzői. Orosz Lilo duplázott és Csömör után fél nappal ismét a dobogó legfelső fokára állhatott. Ebben a korcsoportban Kiss Ádám ezüstérmes lett.

Bokros Csenge a dobogó tetejénBokros Csenge a dobogó tetején

Az U17-es lányoknál Bokros Csenge továbbra is megállíthatatlan a korosztályában és megszerezte az első helyet. Kiss Kata a 4. helyen végzett, míg a fiúknál Baranyi Áron szintén a 4. helyen végzett.

– Május 28-tól már a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációja zajlik. Így az ilyen rangos versenyeken, mint a csömöri vagy samobori, már megjelennek a kerékpáros nagyhatalmak versenyzői is, mint például a lengyel vagy olasz válogatott, akik adtak pár világbajnokot a sportágnak mostanában. És ha eljönnek a felnőttek, vonzzák az utánpótlást is – fogalmazott Toldi Tamás, a veszprémiek csapatmenedzsere.

Orosz Lilo két nap alatt két aranyérmet nyertOrosz Lilo két nap alatt két aranyérmet nyert

– Nagyon nagy siker egy ilyen megmérettetésen dobogóra állni, a győzelem pedig álomszerű. Látom ugyan a versenyzők adatait, tudom mire képesek most fejben és fizikálisan, de ez most egy nagyon kellemes meglepetés volt. Köszönöm és gratulálok nekik – folytatta az értékelést Bokros Manassé, a Veszprémi KE utánpótlás szakmai vezetője.

Közben egy zalakarosi országúti edzőversenyen – ahol a 137 km-es távon több mint 1000 méter szintemelkedés várt a résztvevőkre – hatalmas csatákat vívtak a veszprémiek. A négy hegyen, amelyeket le kellett küzdeniük, helyenként 20%-nál is meredekebb emelkedők jöttek szembe a bringásokkal. Haffner Kata a hölgyeknél az abszolút 4. helyen végzett.

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap