2020. július 7. // Appolónia névnap

Közeleg a Continental Veszprém Félmaraton, még nem késő nevezni!

2018. augusztus 6. 12:27
A közkedvelt tömegsport-rendezvény mezőnye augusztus 26-án – többek között – a veszprémi várat is meghódítja.

Augusztus 26-án ismét megmozdul a királynék városa, ekkor rendezik ugyanis a hagyományos Veszprém Félmaratont. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a História kertbe került a versenyközpont, innen indulnak, s itt érhetnek majd célba azok, akik sikeresen teljesítik a kiírt távokat.

A jó hangulatú futás idén is garantáltA jó hangulatú futás idén is garantált

A viadal a szokásoknak megfelelően kemény erőpróba elé állítja a nevezőket: az idei programban többek között ott szerepel a viadukt meghódítása és a vár „megmászása” is. Ha könnyed örömfutásra nem is számíthatnak a futás szerelmesei, annyi biztos, hogy az ország egyik legszebb futópályáján próbálhatják ki magukat. Jól példázza ezt az is, hogy a nevezők közt évről-évre többségben vannak azok, akik csak a futóviadal miatt látogatnak Veszprémbe – tudtuk meg Burján Jenőtől, az esemény szervezőjétől.

A félmaratoni táv, amely a Continental Veszprém Félmaraton nevet viseli ezúttal is kétkörös lesz. A kevésbé bátrak pedig az egykörös, 11 km-es, Decathlon sportáruház nevével fémjelzett etapot teljesíthetik. Párosok és négyfős csapatok nevezésére is van lehetőség. Weben keresztül IDE kattintva érhető el az online nevezési felület, de a verseny napján, a helyszínen is megváltható a „rajtjegy”.

Az idei útvonalakAz idei útvonalak

A kezdőkre és a gyerekekre is gondoltak az ötödik alkalommal kiírt családias hangulatú rendezvényen. Az amatőr futókat megcélzó 2,5 km-es hobbi futótáv továbbra is ingyenes maradt, melyet a tapasztaltabb versenyzőknek is ajánlunk, hiszen pont ideális lehet bemelegítő távként fő versenyszámuk előtt.

A szervezők az útvonal tervezése kapcsán az ajándékok kiválasztásakor, s a rendezvény egészét érintően igyekeztek figyelembe venni a futónap törzsközönségének észrevételeit. Az építő párbeszéd eredményeként idén egyedi befutóérmet vehetnek át a célba érkezéskor a 21 és 11 km-es táv indulói, s egy-egy kulaccsal is gazdagabbak lesznek a futók által kedvelt törölköző mellett.

A 21 és 11 km-es távra augusztus 19-ig kedvezményes áron lehet nevezni.

A Veszprém Félmaraton idei programja

2017. augusztus 26. (vasárnap)
07.30-tól regisztráció
09.15 közös bemelegítés
09.30 a 2,5 km-es Conti futam rajtja (ingyenes a nevezés)
10.00 a 11 km-es, 21 km-es és váltóversenyek rajtja

Zatkalik Dániel
Domján Attila

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.
2020. július 7. // Appolónia névnap