2019. november 14. // Aliz névnap

Közeleg a Continental Veszprém Félmaraton, még nem késő nevezni!

2018. augusztus 6. 12:27
A közkedvelt tömegsport-rendezvény mezőnye augusztus 26-án – többek között – a veszprémi várat is meghódítja.

Augusztus 26-án ismét megmozdul a királynék városa, ekkor rendezik ugyanis a hagyományos Veszprém Félmaratont. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a História kertbe került a versenyközpont, innen indulnak, s itt érhetnek majd célba azok, akik sikeresen teljesítik a kiírt távokat.

A jó hangulatú futás idén is garantáltA jó hangulatú futás idén is garantált

A viadal a szokásoknak megfelelően kemény erőpróba elé állítja a nevezőket: az idei programban többek között ott szerepel a viadukt meghódítása és a vár „megmászása” is. Ha könnyed örömfutásra nem is számíthatnak a futás szerelmesei, annyi biztos, hogy az ország egyik legszebb futópályáján próbálhatják ki magukat. Jól példázza ezt az is, hogy a nevezők közt évről-évre többségben vannak azok, akik csak a futóviadal miatt látogatnak Veszprémbe – tudtuk meg Burján Jenőtől, az esemény szervezőjétől.

A félmaratoni táv, amely a Continental Veszprém Félmaraton nevet viseli ezúttal is kétkörös lesz. A kevésbé bátrak pedig az egykörös, 11 km-es, Decathlon sportáruház nevével fémjelzett etapot teljesíthetik. Párosok és négyfős csapatok nevezésére is van lehetőség. Weben keresztül IDE kattintva érhető el az online nevezési felület, de a verseny napján, a helyszínen is megváltható a „rajtjegy”.

Az idei útvonalakAz idei útvonalak

A kezdőkre és a gyerekekre is gondoltak az ötödik alkalommal kiírt családias hangulatú rendezvényen. Az amatőr futókat megcélzó 2,5 km-es hobbi futótáv továbbra is ingyenes maradt, melyet a tapasztaltabb versenyzőknek is ajánlunk, hiszen pont ideális lehet bemelegítő távként fő versenyszámuk előtt.

A szervezők az útvonal tervezése kapcsán az ajándékok kiválasztásakor, s a rendezvény egészét érintően igyekeztek figyelembe venni a futónap törzsközönségének észrevételeit. Az építő párbeszéd eredményeként idén egyedi befutóérmet vehetnek át a célba érkezéskor a 21 és 11 km-es táv indulói, s egy-egy kulaccsal is gazdagabbak lesznek a futók által kedvelt törölköző mellett.

A 21 és 11 km-es távra augusztus 19-ig kedvezményes áron lehet nevezni.

A Veszprém Félmaraton idei programja

2017. augusztus 26. (vasárnap)
07.30-tól regisztráció
09.15 közös bemelegítés
09.30 a 2,5 km-es Conti futam rajtja (ingyenes a nevezés)
10.00 a 11 km-es, 21 km-es és váltóversenyek rajtja

Zatkalik Dániel
Domján Attila

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. november 14. // Aliz névnap