Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Közeleg a Continental Veszprém Félmaraton, még nem késő nevezni!

2018. augusztus 6. 12:27
A közkedvelt tömegsport-rendezvény mezőnye augusztus 26-án – többek között – a veszprémi várat is meghódítja.

Augusztus 26-án ismét megmozdul a királynék városa, ekkor rendezik ugyanis a hagyományos Veszprém Félmaratont. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a História kertbe került a versenyközpont, innen indulnak, s itt érhetnek majd célba azok, akik sikeresen teljesítik a kiírt távokat.

A jó hangulatú futás idén is garantáltA jó hangulatú futás idén is garantált

A viadal a szokásoknak megfelelően kemény erőpróba elé állítja a nevezőket: az idei programban többek között ott szerepel a viadukt meghódítása és a vár „megmászása” is. Ha könnyed örömfutásra nem is számíthatnak a futás szerelmesei, annyi biztos, hogy az ország egyik legszebb futópályáján próbálhatják ki magukat. Jól példázza ezt az is, hogy a nevezők közt évről-évre többségben vannak azok, akik csak a futóviadal miatt látogatnak Veszprémbe – tudtuk meg Burján Jenőtől, az esemény szervezőjétől.

A félmaratoni táv, amely a Continental Veszprém Félmaraton nevet viseli ezúttal is kétkörös lesz. A kevésbé bátrak pedig az egykörös, 11 km-es, Decathlon sportáruház nevével fémjelzett etapot teljesíthetik. Párosok és négyfős csapatok nevezésére is van lehetőség. Weben keresztül IDE kattintva érhető el az online nevezési felület, de a verseny napján, a helyszínen is megváltható a „rajtjegy”.

Az idei útvonalakAz idei útvonalak

A kezdőkre és a gyerekekre is gondoltak az ötödik alkalommal kiírt családias hangulatú rendezvényen. Az amatőr futókat megcélzó 2,5 km-es hobbi futótáv továbbra is ingyenes maradt, melyet a tapasztaltabb versenyzőknek is ajánlunk, hiszen pont ideális lehet bemelegítő távként fő versenyszámuk előtt.

A szervezők az útvonal tervezése kapcsán az ajándékok kiválasztásakor, s a rendezvény egészét érintően igyekeztek figyelembe venni a futónap törzsközönségének észrevételeit. Az építő párbeszéd eredményeként idén egyedi befutóérmet vehetnek át a célba érkezéskor a 21 és 11 km-es táv indulói, s egy-egy kulaccsal is gazdagabbak lesznek a futók által kedvelt törölköző mellett.

A 21 és 11 km-es távra augusztus 19-ig kedvezményes áron lehet nevezni.

A Veszprém Félmaraton idei programja

2017. augusztus 26. (vasárnap)
07.30-tól regisztráció
09.15 közös bemelegítés
09.30 a 2,5 km-es Conti futam rajtja (ingyenes a nevezés)
10.00 a 11 km-es, 21 km-es és váltóversenyek rajtja

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.