2019. november 13. // Szilvia névnap

Segíthet és nyerhet is a veszprémi sportágválasztón

2018. augusztus 27. 19:29
Több mint húsz sportággal ismerkedhet meg szeptember 1-jén, szombaton (10 és 15 óra között) az Erdész utcai sportközpontban.

A tavalyi nagy érdeklődésen felbuzdulva idén is megtartja sportágválasztó rendezvényét a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete (VMTTE) szeptember 1-jén Veszprémben, az Erdész utcai sportközpontban.

– Valamennyi korosztály képviselőit várjuk a sportágválasztóra. Mindenkit, aki egy helyszínen több sportággal szeretne megismerkedni, akiben most érett meg a gondolat a sportolásra, vagy aki esetleg sportágváltáson gondolkodik. A rendezvény célja, hogy egy helyszínen találkozzanak az egyesületek a mozogni vágyókkal, sportágat keresőkkel. Az érdeklődők kipróbálhatják, összehasonlíthatják a mozgásformákat, tanácsokat kérhetnek szakemberektől – fogalmaztak a szervezők.

A képre kattintva megtekintheti a 2017-es sportágválasztóról készített képgalériánkat

Lehetőség nyílik véradásra – így másokon is segíthet –, s egészségügyi alapállapot-felmérésre is. A résztvevők értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak, a fődíj egy kerékpár.

A kilátogatók az alábbi sportágakba kóstolhatnak bele: baranta, tékvandó, akrobatikus rock and roll, tollaslabda, atlétika, futsal, labdarúgás, kézilabda, torna, birkózás, zumba, kosárlabda, tájfutás, íjászat, modellezés, röplabda, jégkorong, kerékpár, triatlon, funkcionális tréning, kettlebell, sportlövészet.

Zatkalik Dávid
Szalai Csaba

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. november 13. // Szilvia névnap