2020. február 24. // Mátyás névnap

Két keréken is remekelt a Veszprémi Honvéd SE

2018. szeptember 11. 18:47
Mérő Edit
Két jelentős kerékpáros tájékozódási versenyre került sor a közelmúltban megyénkben, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai kiváló eredményekkel szerepeltek, és összesen huszonegy éremmel gazdagították a klub hírnevét a tájkerékpáros szakágban.

A nagyszerű eredmények alapján a klub jelenleg a legjobb helyen áll a szakág magyar bajnoki pontversenyében.

Pannon MTBO és tájkerékpáros hosszútávú országos bajnokság
Július 21-22., Farkasgyepű

Farkasgyepű környékén, átlátható, tiszta bakonyi szálerdőben rendezték meg a Pannon MTBO tájkerékpáros magyar kupa rövid-, közép- és hosszútávú futamait, amelyekből utóbbi egyúttal a hosszútávú országos bajnokságot is jelentette, amelyet külön értékeltek és díjaztak is az összetett eredmények mellett.

Bálint Ádám és fivére, Gergő a dobogó két felső fokán - Fotó: Mérő DominikaBálint Ádám és fivére, Gergő a dobogó két felső fokán - Fotó: Mérő Dominika

Hosszútávú országos bajnokság:
M14: 1. Bálint Ádám, 2. Bálint Gergő
M18-20: 3. Bálint Benedek

Pannon MTBO összetett helyezések:
M14: 3. Kinde Merse Márk (VHS)
M50B: 1. Kinden Kálmán (VHS)

Almádi MTBO és tájkerékpáros rövidtávú országos bajnokság
Szeptember 1-2., Balatonalmádi

Balatonalmádi környékén, tipikus Balaton-felvidéki terepen – sok aszfaltos és murvás út, üdülőházas övezet, és a térségre jellemző, többségében jól tekerhető erdei út – rendezték meg a rövidtávú országos bajnokságot, valamint másnap a Magyar Kupa keretein belül egy középtávú futamot. A két fordulóban elért eredmények alapján összetett helyezéseket hirdettek, illetve az országos rövidtávú bajnokság legjobbjait külön is díjazták.

Bálint Ádám, Mérő Dominika, Bálint Bence, Bálint Benedek és Bálint Gergő - Fotó: Barát MiklósBálint Ádám, Mérő Dominika, Bálint Bence, Bálint Benedek és Bálint Gergő - Fotó: Barát Miklós

Rövidtávú országos bajnokság:
M14: 1. Bálint Ádám, 2. Bálint Gergő
M15-17: 1. Bálint Benedek
M40: 2. Bálint Bence
M50: 3. Németh Zsolt
M50B: 1. Kinde Kálmán
W21B: 1. Vajda-Kovács Ágnes
W21E: 3. Mérő Dominika
W40: 1. Lendvai Katalin

Almádi MTBO összetett eredmény:
M14: 2. Kinde Merse Márk
M21B: 3. Vajda Péter
M40: 3. Tömösközy Tamás
M50: 2. Németh Zsolt
M50B: 1. Kinde Kálmán
W21B: 1. Vajda-Kovács Ágnes
W40: 1. Lendvai Katalin

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. február 24. // Mátyás névnap