2019. november 13. // Szilvia névnap

Örökifjak versenyeztek Veszprémben

2018. szeptember 26. 18:17
Bakonyi Tízpróba néven hagyományteremtő szándékkal életre hívott vetélkedést rendezett szerdán a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége a Jutasi úti Helyőrségi Sportpályán

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár felkérésére szenior sportnapot tartott a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége szerdán a Jutasi úti Helyőrségi Sportpályán. Az Európai Sporthét országos rendezvényeihez kapcsolódva hirdették meg a sportjátékot, amelyet hivatalosan is regisztráltak a Magyar Szabadidő Szövetség honlapján.

Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek elnöke köszöntötte a versenyzőket. Kiemelte, hogy a sport életkortól függetlenül is milyen fontos szerepet játszik az életünkben. – A sport az, ami összeköt bennünket, időseket és fiatalokat egyaránt. A mai nap szóljon a játékról, érezzük jól magunkat a napsütésben – szólt a jelenlévőkhöz, majd Zentai László ezredesnek mondott köszönetet, amiért biztosította a Jutasi úti Helyőrségi Sportpályát a rendezvény helyszínének.

­­– Nagy öröm számomra, illetve hatalmas megtiszteltetés honvédségünknek, hogy egy nemes cél érdekében, nemes embereknek biztosíthatunk sportolási lehetőséget. Szeretnék én is ilyen egészséges maradni, s örök fiatalként élni. Engedjék meg, hogy kimondjam, Önök a példaképeim – fogalmazott a parancsnok.

Demeter Ferenc emlékeztetett: júliusban Csehország adott otthont a szenior sporttalálkozónak, ahol hazánk képviselői sikeresen helytálltak. – Bízunk benne, hogy a mai napon kiválaszthatjuk a jövő évi nemzetközi találkozó résztvevőit – bizakodott a szervezet elnöke.

A Bakonyi Tízpróbán tíz játékos feladat várt a régióból jelentkező közel húsz nyugdíjasklub számára.

Simon Dani

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. november 13. // Szilvia névnap