2020. február 24. // Mátyás névnap

Kerékpárverseny a veszprémi várban

2018. október 8. 16:50
Közel száz bringás érkezett az Óváros térre október 6-án, hogy a tavalyi év után idén is az ország legszebb díszletének használja a veszprémi várat.

A Szent Mihály Bazilika, a frissen renovált Érseki Palota, a Hősök kapuja és a tavaly felavatott Szent Mihály szobor mellett számos csodálatos látnivaló előtt tekertek el a versenyzők.

Fotók: Veszprém Cycling AcademyFotók: Veszprém Cycling Academy

A viadalt hagyományosan Nagy Károly plébános nyitotta meg, majd meg is áldotta azt. A korábbi vízilabdázó plébános beszédében kihangsúlyozta a sport fontosságát és a tiszta játékot.

2018-ban már suli futamon mérhették össze tudásukat azok, akik nem rendszeresen kerékpároznak vagy versenyeznek, így még több gyermeket vonzott a Szent Mihály Kupa.

– Kétségtelen, hogy 2017 után 2018-ban is ez lett a „legszebb” kerékpáros esemény, amivel idén is az volt a célunk, hogy minél több embernek mutassuk meg Veszprémet, hogy később turistaként meglátogassák a várost – foglalta össze Zoboki Attila szervező.

Zalaegerszegtől Debrecenig vitték a hírét a városnak a bringások, de még délalföldről is érkeztek kerékpárosok, hogy a különleges kialakítású épített akadályokkal tűzdelt pályán megküzdjenek egymással.

– A turizmus mellett a különböző klubokban szereplő fiatalokat is össze akartuk hozni, hiszen a válogatottban is csak akkor tudnak egymással igazán csapatot alkotni, ha legyőzik az egész éves rivalizálást. Ez már most is jól sikerült, hiszen a fő versenyszámban a három fős csapatváltóban is egy, a Kiss Kata (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team), Monostori Noel (BringAjka KSE) és Gerely Attila (Crosskovácsi SKE) összetételű vegyes csapat állhatott a dobogó legfelső fokára – értékelt Toldi Tamás, a rendező Veszprémi Kerékpáros Egyesület csapatvezetője.

– Nagyon nehéz egy ilyen helyen versenyt rendezni, hiszen most pont a turistaforgalmat is korlátoztuk azzal a céllal, hogy később minél többen érkezzenek ide, de a tavalyi viadal után is megnőttek a közösségi médiában a kerékpárosok veszprémi posztjai, így ide passzol az idézet: „A foglalkozás elérte célját!” – folytatta Toldi Tamás, majd hozzátette, hogy jó volt látni, ahogy a pálya széléről buzdították a résztvevő gyerekeket az idelátogató városnézők is.

A veszprémi bringásokon kívül a Bike Zone Gödöllő és a Zalaegerszegi KSE sportolói csípték el a dobogós helyek nagy részét.

A következő megmérettetést 2019. október 5. szombatra tervezi a szervezők.

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. február 24. // Mátyás névnap