2019. november 13. // Szilvia névnap

Ingyenes korcsolyázási lehetőség gyermekeknek

2018. október 20. 7:39
A város összes óvodájában, illetve négy általános iskola első osztályában hirdette meg programját a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület.

A Veszprémi Jégkorong Sportegyesület 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy a veszprémi óvodásokkal, illetve kisiskolásokkal megismertesse és megszerettesse a jégkorong, valamint a korcsolyázás szépségeit.

A királynék városában nem volt múltja a jeges sportágaknak, az egyesület ezért felvállalta az úttörő, egyben rögös feladatot. Folyamatosan fejlődve, a gyermekek és a sport iránt elkötelezve dolgoztak azon, hogy Veszprém is meghatározó szereplője legyen a magyar jégkorongbázisnak.

Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnökeMáhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnöke

– Harmadik éve immár, hogy a városunk összes óvodájából, illetve négy iskola első osztályából jelentkezhetnek gyerekek a programra, ami természetesen teljesen díjtalan a részükre. Költségtérítés nélkül visszük, hozzuk, s oktatjuk őket. Ugyanis az önerőnkön kívül pályázati, illetve önkormányzati támogatást is kaptunk. Egyedülálló a koncepciónk városban, melyet a szövetségünk is elismer – közölte portálunkkal Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnöke.

Hozzátette, szeretné, ha a gyermekekkel a szüleik is bátrabban jönnének korcsolyázni a meghirdetett időpontokra. – Ez egy remek időtöltés a téli időszakokban. Szeretnénk összehozni a családokat, hogy jól érezzék magukat, illetve, hogy ki tudjanak kapcsolódni egy picit – tette hozzá a szakember.

Marton Marci és büszke édesapja, Marton PéterMarton Marci és büszke édesapja, Marton Péter

Marton Péter szülő elismeréssel beszélt az egyesület munkásságáról, s elárulta, kisfia rögtön a sportág szerelmese lett. – Nagyon jó edzőkkel rendelkezik a klub, élsportoló szintű szakmai tudással szolgálják ki a gyermekeket. Úgy gondolom, ez ezen a szinten kimagasló. Kisfiúnkat, Marcit, négyéves korában vittük el először hokiedzésre a feleségemmel. Úgy voltunk vele, hogy több sportágat is szeretnénk kipróbáltatni vele, de erre nem volt szükség. Szerelem volt első látásra! – húzta alá Péter, aki hozzátette, nagyon jó dolognak tartja, hogy az egyesület ingyenes oktatást biztosít gyermekeknek, ugyanis ezzel a kevésbé tehetős szülőkön is segítenek.

A Veszprémi Jégkorong Sportegyesület az őszi szünettől várja a korcsolyázni vágyó gyerekeket, fiatalokat, s felnőtteket, a veszprémi Intersport Jégpályán.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. november 13. // Szilvia névnap