Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Civil nap Veszprémben

2008. május 13. 13:09
Színes, kicsiket és nagyokat egyaránt megszólító programokkal ismét megtartják a civil napot Veszprémben. A május 17-i rendezvény idén a Veszprémi Civil Kerekasztal önálló rendezvényeként valósult meg. A rendezvény célja a civil szervezetek tevékenységének bemutatása, valamint a kapcsolatépítés mellett az, hogy színvonalas szórakozási, sportolási lehetőséget nyújthassanak a veszprémi polgároknak.
A délelőtt folyamán a fő helyszín a Jutasi úti Honvéd Pálya, ahol ismét lesz kispályás labdarúgó torna a Civil Nap Kupáért, illetve Íjász Bemutató, túra, és gyermekprogramok is. Délután pedig a Kossuth utcán játszóház, civil kiállítók és kulturális műsorok várják a kikapcsolódni vágyókat. A rendezvényt utcabál zárja a Kossuth utcán.

A program lehetőséget biztosít a civil szervezetek számára, hogy kiállítóként, a Kossuth utcán felállított standokon megjelenhessenek, bemutatkozhassanak. A szervezők ösztönözni próbálják mind a város, mind pedig az egyetem oldaláról a civil szervezetek bemutatkozását.

A rendezvény célja, hogy minél több veszprémi civil szervezetet vonjunk be kiállítóként és fellépőként a Civil Színpadon, valamint bízunk benne, hogy a lakosságot 2007. évinél nagyobb számban sikerül a sportpályára és a belvárosba csábítanunk. Tavaly pályázati forrásból valósult meg a rendezvény, idén a város támogatja a programokat – mondta a Vehírnek Hudi Zsuzsa szervező. A sportolással párhuzamosan a belvárosban a tervek szerint a halfőző verseny kezdődik majd, amely tavaly nagyon népszerűnek bizonyult, hiszen a tapasztalatokat számba véve az egyik legnagyobb attrakciója volt a rendezvénynek, kitűnő hangulatot teremtett a nap hátralevő részére, egyelőre azonban – forráshiány miatt - még nem garantált az idei kivitelezés. A helyi lakosok összefogásából kitárul a Csatár-hegyi barlang, a Csatári kápolna, a kutatóházban tájékoztató anyag tekinthető meg a hegy történetéről és élővilágáról, valamint megtekinthető lesz Szilágyi Zoé házi-tárlata.

A délutáni program során a civil szervezeteké lesz a főszerep a belvárosban, amelynek keretében kulturális műsorral mutatkozhatnak be a színpadon, valamint kiállítás jelleggel a kiadványaikat, fotóikat, kézműves játékaikat, tevékenységüket mutathatják be. A résztvevő szervezetek palettája ez évben is igen széles, a megyeszékhelyhez méltó színes civil élet megannyi kis szigeteként várják a kiállítók az érdeklődőket, a szakmai szervezetektől (környezetvédelem, ifjúságvédelem, kulturális élet, hobbi jellegű, tanácsadó, nemzetközi kapcsolatokat ápoló) kezdve a helyi jelentőségű értékekre koncentráló közhasznú szervezetekig.

A Civil Nap keretén belül adják át a Veszprém Megyei Jogú Város által adományozott „Pro Civitate” díjat is. Az elismerés jelentős pénzjutalommal jár, amelyet a legeredményesebb civil szervezet kap meg a városi közgyűlés határozata alapján.

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek.  tegnap 16:20 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. tegnap 15:57 Országos sikereket értek el a Deák diákjai Országos sikereket értek el a Deák diákjai A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói a közelmúltban kiemelkedően szerepeltek a Bendegúz nyelvészverseny és matematikaverseny országos döntőjében. tegnap 13:47 Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Megérkezett a 8-as út mellé, a szentkirályszabadjai repülőtér bekötőútjához az az egykori NDK-s helikopter, ami nemsokára méltó emlékműként őrzi tovább Veszprém katonahagyományait. tegnap 12:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.