2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Országos bajnok lett a VTC csapata

2018. november 30. 22:23
A Veszprémi Torna Club együttese – Tamás Liza, Molnár Dorka Sára, Garai Zara Zoé, Kugler Hanna és Kutasi Hanna Léna – megnyerte a Zsebibaba Csapatbajnokság III. korcsoportját.

November 25-én rendezték meg a legkisebb tornászok viadalát, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) Zsebibaba Csapatbajnokságának második, egyben évzáró fordulóját a fővárosi Központi Tornacsarnokban.

A Veszprémi Torna Club (VTC) három korcsoportban négy csapatot indított. A legkisebbek versenye abban egyedi, hogy itt az első két korcsoportban közösen mutatják be gyakorlataikat a gyerekek, akiket együtt, egy csapatként értékelnek a bírák.

Fotó: VTCFotó: VTC

Az I. korcsoportban a 6 évesnél kisebb gyerekek szerepeltek. A VTC „A” csapatában a már tapasztaltabb tornászok indultak: Angyal Maja, Vészi Lara, Misurda Anna, Jurecz Dóra, Molnár Viktória, Dobosi Lili és Molnár Anna. Néhány kisebb bizonytalanságtól eltekintve nagyon ügyesen teljesítettek, így a dobogó harmadik fokán végeztek.

Mivel sok ügyes kisgyerekkel dolgozik a VTC, egy „B” csapatot is indított, amiben a résztvevők – Berki Noémi, Perl Blanka, Horváth Rebeka és Lennert Anna – nagy izgalommal méretták meg magukat, hiszen újoncként vettek részt a viadalon. Szereplésükkel a 7. helyet vívták ki, így az I. korcsoportban az országos bajnokság 3. helyén végzett a VTC.

A II. korcsoportban (2010 és 2011-ben születettek) volt a legnépesebb mezőny, ahol tizenkilenc csapat indult országos szinten. A veszprémiek – Kálmán Luca, Simon Leila, Horváth Lora, Kovács Zoé, Pálfi Leila, Perl Dalma és Kovács Luca – kiemelkedően teljesítettek ugráson, ahol 9,1 pontot kaptak, és talajon, ahol a lehetséges 10 pontból 9,6-ot elhoztak. A korláton és gerendán történt hibák miatt az 5. helyet érte el az alakulat, és így az éves bajnokságban is 5. helyen zárt.

A III. korcsoportban a 2008-ban és 2009-ben született gyerekek versenyeztek, a VTC-t Tamás Liza, Molnár Dorka Sára, Garai Zara Zoé, Kugler Hanna és Kutasi Hanna Léna képviselte. Itt már egyéni pontszámokat is osztottak a bírák, így jól látszik, hogy ugráson Molnár Dorka és Kugler Hanna, korláton, gerendán és talajon Kutasi Hanna szerepelt a legjobban. Mivel ugráson Tamás Liza is 9 pont felett teljesített, korláton és gerendán Molnár Dorka és Kugler Hanna is 8 pont fölé jutott, talajon pedig Tamás Liza is 8 pont feletti eredményt ért el, összesített pontszámával (134 pont) a csapat aranyérmes lett.

Mivel az első fordulóban is győztek, így megérdemelten nyerték meg az éves országos bajnokságot is. A szép eredményeket követően a III. korcsoport versenyzői jövőre már az elit mezőnyben, a MATSZ korosztályos bajnokságaiban versenyeznek majd.

A csapatok Árkovits Krisztina szakágvezető edző, Puskás Csabáné, Satnya-Balai Zsanett és Szám Péter edzők készítették fel.

vehirsport.hu

További cikkek

Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Hamarosan megkezdődhet a Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai színvonuló tornász gyakorló csarnokának építése a Városi Stadionban.
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
Ha minden jól megy, akkor még a nyáron megkezdődhet Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának építése a Városi Stadionban. Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club elnöke a vehir.hu megkeresésére hangsúlyozta: egyetlen céljuk örömet szerezni, vidámságot vinni a náluk fejlődő gyermekek és szüleik életébe.
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épülhet meg a jövőben Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként – tudtuk meg a Veszprémi Torna Club csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján.
Veszprémi sikerek utánpótlás női tornában
Veszprémi sikerek utánpótlás női tornában
Mozgalmas és eredményes időszakát éli az ötvenéves jubileumát ünneplő Veszprémi Torna Club.
Sikerrel kezdték a tavaszi versenyszezont a veszprémi tornászok
Sikerrel kezdték a tavaszi versenyszezont a veszprémi tornászok
A Veszprémi Torna Club (VTC) versenyzői szépen helytálltak a leány utánpótlás országos csapatbajnokság első fordulójában.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap