2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Megkezdődtek a II. Veszprémi Középiskolás Liga küzdelmei

2018. december 10. 15:12
Hétfő reggel, immáron második alkalommal vette kezdetét a Veszprémi Középiskolás Liga a VEDIÖK szervezésében a Március 15. úti sportcsarnokban.

Városunk jóvoltából a Veszprémi Diák-és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK) a naptári évben egymillió forintos felajánlást kapott. A társulat céljai közé tűzte egyebek mellett azt is, hogy megrendezze a II. Veszprémi Középiskolás Ligát (VKL2.0) tekintettel arra, hogy a két évvel ezelőtti „első felvonás” nagyon jó tapasztalatokkal, s pozitív visszhanggal zárult. A programsorozat megnyitójára december 10-én, a reggeli órákban került sor a Március 15. úti sportcsarnokban.

Némedi Lajos Némedi Lajos

– Úgy gondolom, hogy azért fontosak igazán ezek az események, mert a mozgás és az egészség kéz a kézben jár egymással. Vigyázzatok magatokra, s a sport mellett szenteljetek elég időt a barátságra és az odafigyelésre is! – nyitotta meg az eseményt köszöntőjével Némedi Lajos alpolgármester.

Simon NoelSimon Noel

Simon Noel, a VEDIÖK elnöke ezek után köszönetet mondott a veszprémi önkormányzatnak, a Lélektér Alapítványnak, s az önkénteseknek is. Hozzátette, hogy a programsorozat elsődleges célja a továbbiakban is az, hogy a veszprémi és a környékbeli középiskolás közösségek összekovácsolódjanak.

A résztvevő tizenegy Veszprém megyei intézmény tanulói a labdarúgáson kívül kosárlabdában, röplabdában, kézilabdában, sőt, még e-sportban is összemérik erejüket. S, hogy a megfelelő motiváció véletlenül se maradjon el: a harmadik helyen végző iskola egy csocsóasztallal, a második helyezett egy komplett hangtechnikával, s kivetővel, a győztes középiskola pedig egy játékkonzollal gazdagodik majd.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap