2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

A tehetség 'aranyat ért': megyénk diáksportolóit díjazták

2018. december 13. 15:05
A Magyar Diáksport Szövetség Veszprém megyei bizottsága szerda délután tartotta meg a hagyományos évzáró díjátadó ünnepélyét a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában.

A Magyar Diáksport Szövetség Veszprém megyei bizottsága szerda délután évzáró ünnepségen díjazta a 2017/2018-as tanévben kiemelkedően teljesítő diáksportolókat a Simonyi iskolában.

Némedi Lajos alpolgármesterNémedi Lajos alpolgármester

– Azt gondolom, ha egy veszprémi városlakó szemével tekintünk vissza a mögöttünk álló év sportsikereire, akkor méltán lehetünk büszkék az elért eredményekre. Nagyon jó érzés volt azt látni, hallani és olvasni, hogy szeretett városunk és megyénk fiataljai milyen szép sikereket értek el, akár országos szinten is. Meghajolok azelőtt a teljesítmény előtt, melyet önök áldozatok árán is produkáltak – nyitotta meg a díjátadót elismerő köszöntőjével Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere.

Először a 2017/18-as tanév országos diákolimpiai döntőkben első helyezést elért tanulókat díjazták. A dobogó legfelső fokán végzett a veszprémi Vetési gimnázium VI. korcsoportos fiú strandkézilabda-csapata, a Vetési V–VI. korcsoportos fiú „B” kategóriás tornaegylete, valamint a balatonfüredi Lóczy gimnázium V–VI. korcsoportos fiú kézilabdagárdája.

Az egyéni számokat tekintve szintén a legjobb eredményt harcolta ki Zsetnyai Ákos (Vetési) 3000 méteres síkfutásban, Péringer Márk (Jendrassik, Veszprém) diszkoszvetésben, Gugolya Mónika (Lovassy gimnázium, Veszprém) tornász „B” kategóriában, illetve a távolugró Poharánszki Anna (Kossuth iskola, Veszprém)..

Péringer MárkPéringer Márk

Ezek után a második helyezést elért csapatokat köszöntötték: a veszprémi Ipari V–VI. korcsoportos fiú labdarúgócsapatát, a Vetési VI. korcsoportos fiú floor­ball-együttesét, a veszprémi Báthory általános iskola II. korcsoportos leány mezei futó gárdáját, az alsóörsi Endrődi általános iskola IV. korcsoportos fiú strandkézilabda-csapatát, illetve a Vetési V–VI. korcsoportos svédváltóját.

Egyéniben a legjobbak mögött végzett Mező Zsófia a Szigligeti Általános Iskolából 800 méteren, Szabó Ákos (Kossuth) kislabdahajításban, Varga Gréta Barbara a balatonkenesei Pilinszky iskolaból 1500 méteren, Molnár Attila (Lóczy) 400 méteren, Bedegi Bence (Jendrassik) diszkoszvetésben, Tóth Márton a veszprémi Botev iskolából mezei futásban, Mátrai Roland (Vetési) 100 méter gyorsúszásban, valamint Nagy Nikoletta Ajkáról a Borsos iskolából 100 pillangóúszásban.

Harmadik helyezést értek el csapatban a Vetési fiú kézisei, a veszprémi Táncsics V–VI. korcsoportos fiú strandkézisei, a Simonyi III–IV. korcsoportos, illetve II. korcsoportos tornászai, illetve a Lovassy „B” kategóriás V–VI. korcsoportos leány tornászai és a Botev III–IV. korcsoportos „B” kategóriás leány tornászai.

Egyéniben bronzérmet szerzett: Jakab Hunor (Bakonynána) atlétika, egyéni összetett; Baumann Kristóf (Lovassy) asztalitenisz; Kövér Fanni (Simonyi) kislabdahajítás; Felber Balázs (Ipari) 800 méter; Monostori Noel (Bródy) duatlon; Imre Kornél (Veszprém, Noszlopy) duatlon; Czeller Gábor (Nemesvámos, Waldorf) diszkoszvetés.

A diáksport területén kiemelkedő testnevelési tevékenységet nyújtó tanárokat külön díjazták: Kovács Lajos (Csetény, Vámbéry iskola), Szmik György (Csopak, Református iskola), Bertáné Pintér Judit (Várpalota, Bocskai), Bedők Nicolette (Pápa, Weöres), Móricz Vilmos (Ajka), Kaposi Pető Tamara (Sümeg), Spengler András (Litér, Református iskola), Virág Károly (Tapolca, Bárdos iskola), Horváth Arnold (Veszprém, Simonyi). Valamint edzői tevékenységének elismeréséül díjat vehetett át Tóthné Stupián Anikó, a Sportolj Velünk SE edzője.

Kiemelkedő testnevelői tevékenységének elismeréséül a Testnevelő Tanárok Veszprém Megyei Egyesülete díjazta Zsebe Gábort, a veszprémi Báthory István Általános Iskola testnevelőjét. A szövetség zárásként külön köszönettel illette az említett diáksport körzetek vezetőit és testnevelőit.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap