2020. július 7. // Appolónia névnap

Belekóstolhattak a „válogatottságba”

2019. február 8. 13:11
Különleges lehetőséggel szolgált a szerdai edzésnap a VESC sportolói számára, ugyanis a magyar röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt várta őket az Egyetemi Csarnokban.

Minden sportoló karrierjének mondhatni ékköve, ha magára öltheti a címeres mezt. Ha ez most nem is adatott meg, de a királynék városának másodosztályú röpisei, ha csak egy edzés erejéig is, de válogatottnak érezhették magukat. Ugyanis szerdán a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt tartott edzést nekik a Pannon Egyetem csarnokában.

Élvezték a lányok az edzés minden pillanatát -  a képre kattintva galéria nyílik

A nyáron az MTK-tól érkező, a válogatottat, illetve az Eb-t is megjárt Kötél Zsanett máig jó viszonyt ápol akkori edzőjével, kérésére pedig szó nélkül mondott igent a jelenlegi kapitány.

A belga edző vezetésével a magyar női röplabda-válogatott 2015-ben 28 év után jutott ki az Euróba-bajnokságra, miközben ugyanebben az évben megnyerte az Európa Ligát . Két évvel később a szaktekintély ismételt, hiszen akkor is sikerült kivezényelnie lányait az Eb-re. A szövetségi kapitány hasznos szellemi és fizikai tanácsokkal látta el röplabdásainkat, bízva abban, hogy a jövőben akár a válogatottban is csillogtathatják majd tudásukat.

Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röpldabda női röplabda NB II Nyugat rájátszás 1-4. 2. 2020. március 7. 17:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Röpisuli SE 3-2
röplabda női röpldabda NB II rájátszás 1. 2020. február 29. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Érd 3-0
röpldabda női röplabda NB II Nyugati A csoport, 2019/2020 18. 2020. február 23. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC RÖAK Elmaradt (3-0)
Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as szezon hazai bajnoki és kupasorozatait.
Jövőre már valódi cél lehet a feljutás
Jövőre már valódi cél lehet a feljutás
A koronavírus-járvány miatt egyelőre még a másodosztályú női röplabda-bajnokság is szünetel. A rájátszás nyugati csoportjában listavezető veszprémiek vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit a vehir.hu kérdésére elmondta: a bajnokság végkimenetétől függetlenül a következő idényben sajnos még nem tudnák vállalni az élvonalbeli tagságot.
A minőség a különbség
A minőség a különbség
Az elmúlt idényben mutatott jeles szereplés után, a 2019/20-as kiírásban is célkitűzésként szerepel a dobogó elérése városunk NB II-es női röplabdacsapatának életében. Szokolikné Kalmár Judit viszont már csak edzőként segíti tanítványait a cél megvalósításában.
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hiszen gyorsan kellett fejlődniük, ők azonban nagyon akartak. Nem voltak könnyű edzéseink, ugyanis a kemény munka híve vagyok, de az egész idény során mindenben partnerek voltak – árulta el az NB II 2018/19-es idényében ezüstérmet szerző VESC női röplabdacsapatának játékos-edzője, Szokolikné Kalmár Judit.
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
A veszprémi Lovassy László Gimnázium V-VI. korcsoportos együttese harmadik helyezést ért el röplabda diákolimpia „B” kategóriás országos döntőjében.
2020. július 7. // Appolónia névnap