2019. október 17. // Hedvig névnap

Döntsön 2018 sportpillanatáról!

2019. február 13. 17:27
A veszprémi sportbarátok immáron tizedik, jubileumi alkalommal ítélhetik oda a közönségdíjat, a tavalyi évhez hasonlóan, a három mértékadó veszprémi hírportál összefogásával.

Tizedik éve választhatja meg a sportszerető veszprémi közönség az év veszprémi sportpillanatát. A tavalyi év mintájára, egy közös szavazófelületen, három mértékadó veszprémi hírportál olvasói adhatják le a szavazataikat: a Vehirsport.hu, a Veol.hu és az ötletgazda Hajráveszprém.hu várja az olvasói voksokat.

A három híroldal szerkesztőségének tagjai állították össze a sportmenüt. Időrendi sorrendben haladva elevenítjük fel a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. A szubjektív összeállításba egyéni és csapatsportok egyaránt helyet kaptak. A végső döntés természetesen ezúttal is az olvasóké, várjuk a szavazatokat!

A szavazást 2019. február 18. (hétfő) 20.00-kor zárjuk, a végeredményt pedig a február 27-i sportévnyitó ünnepségen hozzuk nyilvánosságra.

Szavazni a cikk végén lehet!


MTI Fotó: Czeglédi ZsoltMTI Fotó: Czeglédi Zsolt

2018. február 17. – Történelmi részvétel a téli olimpián

Kónya Ádám, a Veszprémi Sí Egylet versenyzőjeként városunk első téli olimpikonjaként vett részt a Pjongcsangban rendezett téli olimpián. A játékokon 15 kilométeres síkfutásban és az egyéni sprintszámban indult. Előbbi számban 89., utóbbi versenyszámban a 67. helyen végzett.


2018. április 15. – Sorozatban tizedik alkalommal is kupagyőztes a Telekom Veszprém

Bár az első félidő végén még a Szeged vezetett, fordulás után az éppen a Tisza-partiakhoz igazoló Mirko Alilovic vezetésével megfordította az állást a Veszprém, és ezzel sorozatban tizedszer, összességében huszonhetedik alkalommal hódította el a férfi kézilabda Magyar Kupát.


2018. április 15. – Fantasztikus duplázás a tékvandó Eb-n

Az április 12-15. között Mariborban megrendezett ITF Taekwondo Európa-bajnokságon Mucsy Petra, a Veszprémi TKD SE versenyzője erőtörésben egyéniben és csapatban is a dobogó legfelső fokára állhatott.


2018. május 7. – Súlylökő párbaj a város szívében

Szép számú közönség, nagyszerű hangulat, új egyéni csúcsok jellemezték az I. Veszprémi Súlylökő Párbajt, amelyet különlegességét az adta, hogy először rendeztek köztéri súlylökő versenyt hazánkban.


Fotó: MÚSZ FacebookFotó: MÚSZ Facebook

2018. augusztus 12. – Elképesztő veszprémi úszósiker a glasgow-i Eb-n

A Balaton Úszó Klub 21 éves veszprémi versenyzője, Rasovszky Kristóf az 5 kilométeren aratott győzelme és a 10 kilométeren szerzett ezüstérme után a leghosszabb távon, 25 kilométeren is elsőként csapott célba. Ezzel a teljesítménnyel Kristóf lett az első olyan férfiúszó, aki Európa-bajnokságon mindhárom távon érmet szerzett.


2018. október 13. – Harmadszor is abszolválta a hosszú távú triatlon-világbajnokságot

A hawaii ironman világbajnokságon a Veszprémi Triatlon Egylet sportolója, Rónaszéki Balázs immáron harmadik alkalommal képviselhette városunkat. A hozzáértők által a földkerekség egyik legkeményebb erőpróbájának tekintett versenyen a veszprémi vasember kategóriájában a 32. helyen végzett.


2018. október 20. – Bravúros győzelem a tavaly még első osztályú, listavezető MAFC otthonában

A kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakaszának ötödik fordulójában a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a két veretlen csapat összecsapásán az utolsó negyedben fordította maga javára a mérkőzést. Mérész Csaba tanítványai erős önbizalom és kemény küzdelem révén arattak rendkívül fontos győzelmet a bajnoki címért folytatott küzdelemben.


2018. november 5. – Idegenben fektették két vállra a riválist a nyugati rangadón

A bajnokság negyedik helyén álló 1. Futsal Club Veszprém csapata a közvetlen előtte álló, bajnokaspiráns Haladás vendégeként aratott hatalmas győzelmet a mesterhármast szerző Tar Tamás vezérletével. A veszprémi csapat ezzel a győzelemmel megelőzte riválisát az NB I tabelláján.

2018. december 10. – Idén is veszprémi falmászó a Ninja Warrior győztese

Fotó: veol.hu

A nagyvázsonyi Strommer Soma, a Veszprémi Sportmászó Egyesület 19 éves versenyzője révén az előző évhez hasonlóan ismét a királynék városából került ki az ország elsőszámú nindzsája.


vehirsport.hu
Kovács Bálint
Tál Dominik
Zatkalik Dániel

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. október 17. // Hedvig névnap